Elkezdték faragni a NAT-ot

Annak a meghatározása a legnehezebb, hogy mi az alapismeret, amelyet mindenkinek el kell sajátítania - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Hoffmann Rózsa. Az oktatási államtitkár beszélt arról is, hogy az infokommunikáció terén nagy szakadék van a tanítók egy része és a diákok között, ezt továbbképzésekkel, tanfolyamokkal lehet csökkenteni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 08. szabo.daniel

Annak a meghatározása a legnehezebb, hogy mi az alapismeret, amelyet mindenkinek el kell sajátítania – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Hoffmann Rózsa. Az oktatási államtitkár beszélt arról is, hogy az infokommunikáció terén nagy szakadék van a tanítók egy része és a diákok között, ezt továbbképzésekkel, tanfolyamokkal lehet csökkenteni.


Lezárult a Nemzeti alaptanterv társadalmi vitája, a beérkezett vélemények első feldolgozása már megtörtént – mondta az InfoRádió Aréna című másorában Hoffmann Rózsa.

Az oktatási államtitkár szerint “generális véleményként” fogalmazódott meg, hogy túl sok a tananyag. “Ezen még valahogy lehet változtatni, kiadtam a jelszót, hogy baltát a kézbe, baltázni a tananyagot, ellenőrizni, valóban így van-e, vagy ez csak benyomás” – fogalmazott.

Az oktatási államtitkár azt is megjegyezte, hogy ugyanakkor azt is kifogásolták, hogy sok minden kimaradt a NAT-ból. Többen kérik, hogy “tantárgyiasítsanak” ilyen vagy olyan ismeretet, amelyek korábban nem léteztek az oktatásban – mondta Hoffmann Rózsa, aki szerint azonban az ilyen igényeknek valószínűleg nem nagyon tudnak majd megfelelni, mert ez nem fér bele az időkeretbe.