Elrontottam a gyermekem nevét! – Mit tehetek?!

Az újdonsült szülők több mint fele megbánja a névválasztást, negyede pedig szabályosan megutálja a baba nevét, mert az túl népszerűvé vált - derítette ki egy nemrég publikált brit kutatás.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 01. bencze.aron

Az újdonsült szülők több mint fele megbánja a névválasztást, negyede pedig szabályosan megutálja a baba nevét, mert az túl népszerűvé vált – derítette ki egy nemrég publikált brit kutatás.


A felmérésben részt vevők 14 százaléka azt mondta, azért nem elégedett a névválasztással, mert az egyáltalán nem tükrözi a gyerek személyiségét. Minden ötödik szülő arra is panaszkodott, hogy a párja vétózta meg az általa kiválasztott nevet, minden tizedik pedig azért mondott le az általa kedvelt névről, mert az ismerősöknek, barátoknak nem tetszett. Egy másik, hasonló felmérés eredményeiből pedig az derült ki, hogy kifejezetten frusztrálóan hat a kismamákra, ha egy ismerősük “ellopja” az általuk kitalált nevet.

“Talán az egyik legnehezebb dolog eldönteni, hogy mi legyen a születendő gyermek neve. Vannak, akik tényleg az utolsó pillanatig várnak a döntéssel” – nyilatkozta Nifa McLauglin, a felmérést készítő weboldal szerkesztője. “És abban is csak reménykedhetnek a szülők, hogy a kicsi szeretni fogja a nevét, ami illik is hozzá.”