Elutasította Gerébék kegyelmi kérvényét a köztársasági elnök

Schmitt Pál köztársasági elnök elutasította az otthonszülés úttörőjeként ismert Geréb Ágnes szülészorvos-bába és társai kegyelmi kérelmét. A vádlottak ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt született korábban ítélet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. június 20. czefernek.lena

Schmitt Pál köztársasági elnök elutasította az otthonszülés úttörőjeként ismert Geréb Ágnes szülészorvos-bába és társai kegyelmi kérelmét. A vádlottak ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt született korábban ítélet. A kegyelmi kérvény visszautasításáról  honlapján számolt be Fővárosi Bíróság hétfőn.


A dr. G. Ágnes és társai ellen a Fővárosi Bíróságon halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége és más bűncselekmények miatt folyamatban volt büntetőügyben a köztársasági elnök elutasította a vádlottak eljárási kegyelem iránti kérelmét – közölte szűkszavúan hivatalos honlapján a Fővárosi Bíróság, amely tájékoztatásában arra is kitér, hogy a döntésről az érintetteket tájékoztatta.

Az otthonszülés úttörőjeként ismert szülész-nőgyógyász és bába Geréb Ágnest, aki több ezer vajúdásnál segédkezett, két év letöltendő szabadságvesztésre ítélte március végén a Fővárosi Bíróság egy 2003-as és egy 2007. szeptemberi műhiba vádja miatt, és öt évre eltiltották foglalkozása gyakorlásától. Geréb Ágnem egyik esetben sem vallotta magát bűnösnek.