Elvárják az abortuszt egyes szcientológia-tagoktól?

A Szcientológia Egyház egyik volt vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy ha Tom Cruise-nak és Katie Holmes-nak “csúnya” válása lesz, akkor megvan az esély rá, hogy Holmes által sokminden kiderülhet a szcientológiáról, amelynek Cruise is elhivatott és lelkes követője – írja a LifesiteNews.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. július 14. Paulik András

A Szcientológia Egyház egyik volt vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy ha Tom Cruise-nak és Katie Holmes-nak “csúnya” válása lesz, akkor megvan az esély rá, hogy Holmes által sokminden kiderülhet a szcientológiáról, amelynek Cruise is elhivatott és lelkes követője – írja a LifesiteNews.


Katie a múlt hónapban adta be a válókeresetet, és kérvényezte hatéves kislányuk, Suri kizárólagos láthatását, mivel Cruise a honlap szerint több évre az egyház iskolahajójára akarja küldeni a gyereket.

Az egész történetben azonban nem is ez a legelgondolkodtatóbb: sokkal lényegesebb, hogy vajon miért tanácsolta állítólag a szekta egyik volt legbefolyásosabb vezetője, Marty Rathbun Cruise-nak azt, hogy Holmes minden követelésébe egyezzen bele? “Katie túl sokat árulna el a szcientológiáról. Ha Tom okos, nem fog semmibe belekötni, még a láthatásba sem,” mondta Rathbun a The Hollywood Reporternek. “Ha Katie nem kapja meg a kizárólagos láthatás jogát, akkor az egyház legszörnyűbb rémálma válhat valóra” – tette hozzá. “Abból akkora botrány lenne, amit a szcientológia nem élne túl.”

A lap véleménye szerint az egyik legnagyobb titok a szcientológia körül az, hogy vajon az egyház valóban elvárja-e elit szervezetének, a Sea Organizationnak tagjait a megfogant gyerekek elvetetésére? A tagoknak meg nem erősített információk szerint alá kell írniuk egy egymilliárd (!) évre szóló szerződést, amelynek lényege, hogy örökké a Szcientológiai Egyházat fogják szolgálni, és ebbe a szolgálatba az is beletartozik – állítólag – hogy tilos gyermeket szülniük.

Két évvel ezelőtt a Times szentpétervári kiadása több mint egy tucat olyan nőről adott hírt, akiket a Szcientológiai Egyház abortuszra vett rá. “Két napon át megállás nélkül azt hallgattam a vezetőmtől, hogy a baba nem baba még, csak egy darab szövet, és hogy egyáltalán nem számít, ha elvetetem,” mondta Laura Diekman, aki 12 évesen lépett be a Sea Organizationba, és 16 évesen lett várandós, miután férjhez ment egy másik szcientológushoz.

Idén májusban az angliai Sam Domingo, egy 45 éves volt szcientológia-tag vallott arról, hogy hogyan vették rá kisbabája elvetetésére, amikor terhes lett férjétől. “Azt mondták, hogy az abortusz egy nagyobb jó érdekében elengedhetetlen”, nyilatkozta a The Sunnak. “Az abortusz után egy hetem volt felépülni, aztán ugyanúgy dolgoznom kellett tovább, mintha mi sem történt volna.”

A szcientológus vezetők az üggyel kapcsolatban úgy reagáltak, hogy az egyház nem foglal állást az abortusszal kapcsolatban. “Soha egyetlen tagunkat sem kényszerítettük abortuszra” – jelentette ki Tommy Davis szóvivő 2010-ben a The Tampa Bay Times nevű lapnak.

Holmes június végén adta be a válópert, és noha nem indokolta meg döntését, korábbi szcientológus vezetők úgy vélik, a válás egyik oka, hogy Katie nem akarja Surit az egyház ideológiái szerint nevelni, látva, milyen hatással volt Cruise és Nicole Kidman két adoptált tinédzser gyerekére a szcientológia. Cruise egyébként az egyház egyik legprominensebb tagja – írja a LifeSiteNews.