Elveszett kismacskától a lekakilt vakondig

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. április 20. bencze.aron

 

Az április 18-án, csütörtökön kezdődő XX. Nemzetközi Könyvfesztivál előtt összegyűjtöttünk egy csomó gyerekkönyvet, és választottunk ötöt, amit jónak találtunk. A fesztiválra persze a gyerekkönyv-kiadók (sőt, a felnőttkönyv-kiadók is) számos újdonsággal rukkolnak elő, az esemény idén is a Millenárison zajlik, jó program lehet a hétvégére – az időjósok amúgy is felhőt és esőt ígérnek.


 

 
Jill Tomlinson: A cica, aki haza akart menni (illusztrálta: Anna Laura Cantone)
 
Szuzi kiscica, aki Franciaországban lakik és vidáman tölti idejét egy halászfaluban – ami macskák számára ideális hely. A háta fekete csíkos, a hasa viszont pöttyös (felülről tigris, alulról leopárd – állapítja meg róla nyolcéves gazdája. Szereti kergetni a pillangókat, és szereti, ha visszafelé simogatják. Szuzi egyetlen dolgot nem szeret: eltévedni…
 
Ám egy nap elalszik egy légballon kosarában, és átrepül Angliába. Hogy tud egy kismacska hazajutni a gazdáihoz a tengeren át? Szuzi mindent megpróbál: gumicsónakra és szörfdeszkára száll, úszik és hajózik, míg végre hazatalál. Jill Tomlinson meséjében Szuzi, a kismacska legyőzi a nagy vizet és megmutatja, hogy egy macska is ragaszkodhat a gazdájához.
 
Jill Tomlinson előző könyve a Bagoly, aki félt a sötétben volt, azt is szerettük. A felépítésében hasonló Szuzi kalandjait olyan gyerekeknek ajánljuk, akik már egy-egy hosszabb történtet is meg tudnak jegyezni esteről estére.
 
Pagony Kiadó, 84 oldal, 2490 Ft