ENSZ: Ki élhet és ki nem?

Az ember nem is dönthet erről. De mégis csűrik-csavarják a jogszabályokat, amiből a földi halandó arra következtethet, hogy bizony, az ember az élete első 12 hetében nem is ember, hanem csak egy „szövetcsomó”.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2017. november 17. Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója

Vagy ha a genetikai állománya nem forgatókönyv szerinti, akkor a születéséig számít „szövetcsomónak”. Mert amit a törvény megenged, azt szabad. Aztán már arról is szó van, hogy ha valakinek visszafordíthatatlan betegsége van, akkor kegyesen (!), saját kérésére (!) átsegíthető a túlvilágra. Mert a törvény itt-ott ezt is megengedi.

Az emberi akarat, a társadalmi berendezkedés és a családi perpatvarok pillanatnyi állása szabja meg, hogy ki a „kívánt” és „nem kívánt” tagja társadalmunknak. Mert a törvények megengedik, hogy szelektáljunk.

Néhány héttel ezelőtt az Emberi Méltóság Központ észrevételt nyújtott be az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága felé az élethez való jog értelmezéséről. A nagy nemzetközi szervezetben ugyanis elindult egyfajta törekvés az abortuszok szülésig való kiterjesztése felé. Az ide kapcsolódó nemzetközi dokumentum tárgyalásakor kibújt a szög a zsákból. A tunéziai bizottsági tag részletesen kifejtette, hogy a fogyatékkal születendő gyermekeket, mintegy megelőző intézkedésként, még a szülés előtt kell eltávolítani, hogy ne terheljük a társadalmat a létükkel. A hitleri Németországban széleskörűen alkalmazott eugenika ( a magasabb rendű embertípus kitenyészthetőségének elmélete) felüti fejét a mai Down-szűrésekben, genetikai tanácsadásokban, de még az ENSZ Emberi Jogi Bizottságában is. Olyan jogi hátteret próbálnak kialakítani, amiben az ember szelektálhat. A fajtisztaság érdekében. A gyermek boldogsága érdekében. A társadalom működőképessége érdekében. Gazdasági érdekből.

Mert amit a törvény megenged, azt szabad?


Az Emberi Méltóság Központ beadványát ebben a témában ITT TUDJÁTOK ELOLVASNI!

[shortcodefblock title=”Ha úgy érzed, segítségre szorulsz” igazitas=”right” szelesseg=”100″]Amennyiben te vagy valaki a környezetedből abortuszon gondolkozik, és segítenél neki ezt elkerülni, vagy te magad keresel kapaszkodót, nézd meg ezt a két honlapot (valsagterhesseg.hu és abortusz.hu), ahol infókat kapsz, és akár telefonon is beszélhetsz igazi segítőkkel![/shortcodefblock]