Érkezik a trónörökös!

Az első babájukat váró szülők számára a babaszoba megtervezése egyszerre örömteli, izgalmas és fárasztó feladat! Hasznos, ha a kicsinek már kezdettől saját teret, de legjobb, ha saját szobát tudunk kialakítani.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. november 23. Babafalva

A babaszoba kialakításánál a baba és a szülő igényeit egyaránt figyelembe kell venni. Egy újszülött az első hónapokat gyakorlatilag alvással tölti, így az egyik legfontosabb teendő a megfelelő kiságy kiválasztása. Meg persze valami kisszekrényke, amiben a csöppség ruháit lehet tárolni. Na és a pelenkázó “felület”, amin az idő előrehaladtával egyre elevenebb baba kényelmesen és biztonságosan elfér. Ha az előrelátó szülő ezeket kiegészíti még néhány könnyű polccal, nyugodtan érezheti, hogy minden lényeges bútorelemet beszerzett, ami a gyermek élete indulásakor szükséges.40-weeks-maternity-tee1

Igen ám, de hipp-hopp repülnek a napok…

Alig fél év múlva, a baba egyre többet lesz a babaágyon kívül. Kúszik, mászik, forgolódik, mindent megfog és persze mindent a szájába vesz… Jó, ha ilyenkor pár percig ott marad, ahova leteszik. A harmadik évszakát taposva bizony gyűlnek a ruhák, cipők, akár az első kabátkák is megjelennek a ruhatárban. Mindemellett, amire eddig szükség volt, ezen túl is szükség lesz: pelenkák, popsitörlők, testápolók, body-k, takarók… És persze játékok! A babának 6-8 hónapos korára annyi holmija lesz, amennyit már nem lehet csak úgy, egy “alsó polcon” tárolni.

A cikk itt folytatódik!