Évzáró = 36 fok, hőguta

Utánajártunk, hogy lezárul-e a tanév a kötelező csinnadratta és ájult, ünneplő ruhás gyerekek nélkül is, és a válasz: IGEN. Csak nem itt, hanem külföldön.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. július 02. Dívány

Túl vagyunk megint a tanévzáró ünnepség mintegy két és fél órás procedúráján. Egy szavam sem lehet, mivel a gyerekeim egyházi iskolába járnak, kényelmesen, a nagytemplom hűvösében ülve tudtuk végighallgatni a maratoni eseményt. Eddig.

Szeptembertől viszont vége lesz a jó világnak, a lányom iskolát vált, és a jó nevű intézményhez sajnos egyetlen templom, de még egy árnyas stadion sem tartozik, ami képes lenne elnyelni a diák- és szülősereget. Meg is érdeklődtem rögtön a beiratkozáskor, hogy mi a helyzet az új intézményben az évzárókkal. A szörnyű gyanúm beigazolódott: igen, 36 fokban, a napon állva tartják, de próbálnak sietni, egy óra alatt végeznek is. Idén elég izgalmasra sikerült, hatan ájultak el közben, habár próbálták a kezdést minél későbbi időpontra tolni.

Engem ezzel kapcsolatban két dolog kezdett el érdekelni: vajon lezárul-e a tanév csinnadratta, de főleg a gyerekek napon ácsorogtatása nélkül is, és (lelövöm előre a poént) bizonyítékokat találtam rá, hogy igen. A másik pedig, hogy vajon mi kényszeríti rá az iskolákat, hogy ennek ellenére mégis kiállítsák a napra a diákokat egy órára, természetesen víz és kalap nélkül, holott ettől az egy alkalomtól eltekintve soha, senki nem tenne ilyet a gyerekével.

A cikk itt folytatódik!