Ez a négy legfontosabb változás a Családháló díjnál

Úgy gondolod, hogy gyerkőceidnek van a legjobb gyermekorvosuk a világon? Ismersz olyan szülészetet, amit bátran ajánlanál másoknak is? Vagy esetleg jó tapasztalatod van egy védőnővel kapcsolatban? Akkor jelölj Te is a Családháló díjra!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családháló díj
2016. február 25. Gyarmati Orsolya

Úgy gondolod, hogy gyerkőceidnek van a legjobb gyermekorvosuk a világon? Ismersz olyan szülészetet, amit bátran ajánlanál másoknak is? Vagy esetleg jó tapasztalatod van egy védőnővel kapcsolatban? Akkor jelölj Te is a Családháló díjra!


A Családháló.hu online családi magazin és közösség idén is meghirdette a Családháló díjat, melyet az elmúlt évek tapasztalatai, valamint a kapott olvasói javaslatok alapján idén több ponton megváltoztattunk. Hogy ne kelljen keresgélnetek, ezért most összegyűjtöttük nektek a főbb változásokat ebben a cikkben.

Megjelent az év különdíjasa az intézményi kategóriák között

Olvasóink kérésére az idei évtől bevezetésre került az év különdíjasa kategória az intézményi kategóriák közé. A korábban csak az egyéni kategóriák között létező különdíj alternatívát nyújt, hogy olyan intézményeket és személyeket jelöljetek a díjra, akik megfelelnek a kiírásnak, de egyik kategóriába sem lehet őket besorolni.

A most hozott újítás tehát lehetőséget ad arra, hogy a legszélesebben lefedjük azok körét, akik a gyermekekért nap mint nap áldozatos munkát végeznek az országban.

Szétválasztottuk a jelölést és a szavazást

Szintén változás, hogy mostantól külön kezeljük a jelölést valamint a szavazatot. Ez az újítás megjelenik már a díj fontosabb határidői között is.

A jelölési időszak 2016. február 22-én indult és március 21-ig tart. Az összes jelölés beérkezése után a jelölt intézmények és személyek nevét a honlapunkon, valamint a közösségi oldalunkon megjelenő cikkben olvashatjátok. Szavazni március 24-e és április 6-a között lehet az interneten.

Fontos szerepe van a jelöltekről szóló történeteknek

Bár a Családháló díj kategóriáit azok a jelöltek nyerik, akikre a legtöbb szavazat érkezik, mégis nagyon fontos, hogy az általatok megírt és beküldött jelölési történetek minőségien legyenek megírva. Ettől az évtől kezdve szavazategyenlőség esetén a Családháló csapata az adott jelöltekről szóló történetek alapján dönt majd a kategória győzteséről.

Mindezek mellett a szöveg mennyisége sem elhanyagolható. Az általatok beküldött történetekből fogjuk összeállítani a győztesek méltatását, melynek szövege a díjátadón nyilvánosan elhangzik majd; így rendkívül fontos, hogy megfelelő mennyiségű (legalább 6-8 mondat) szöveget írjatok a jelölésbe.

Ünnepélyes díjátadó Budapesten

A Családháló díj átadása minden évben ünnepélyes keretek között történik Budapesten. A rendezvényre meghívást kapnak a díjazottakon és a jelölteken kívül a korábbi években kitüntetett személyek is, hogy együtt ünnepeljük az új Családháló díjasokat.

A rendezvényen nyilvánosan fogjuk átadni az elismeréseket mind a győzteseknek mind pedig a jelölt személyeknek. A kategóriák győztesei az elismerés mellé kapnak egy-egy éves Képmás-, illetve Family magazin előfizetést, valamint a Harmat Kiadó felajánlásából egy-egy könyvcsomagot.

Fontos változás, hogy a díjazottak az okleveleket, valamint a jelöltek az emléklapokat kizárólag személyesen, a díjátadó rendezvényen tudják átvenni. Postai, illetve internetes továbbításra nincs lehetőség!

Keressük a jelölteket a következő kategóriákra!

Intézményi kategóriák:

2015 szülészete
2015 bölcsődéje
2015 óvodája
2015 családi napközije
2015 különdíjasa (mely intézmény megfelel a kiírásnak, de egyik kategóriába sem fér bele)

Egyéni kategóriák:

2015 bölcsődei kisgyermeknevelője
2015 óvónője
2015 kórházi gyermekorvosa
2015 kórházi gyermekápolója
2015 házi gyermekorvosa
2015 védőnője (területi vagy iskolai védőnő is lehet)
2015 különdíjasa (aki megfelel a kiírásnak, de egyik kategóriába sem fér bele)

A jelölőlapok elérhetőségei:

Intézményi kategóriák:

https://docs.google.com/forms/d/1WEYuET94JuYaptDEMTJpWGD0k3aUKcX6ENYw4yJ859E/viewform

Egyéni kategóriák:

https://docs.google.com/forms/d/1WRsqhI9Ky1pDW5exVftBl6fDSuBtU6CXc1ari0f0igk/viewform