Ez a mobilapp kell a gyerek okostelefonjára

Az AppTár nevű alkalmazásgyűjtemény általános iskolásoknak szánt, oktatási és készségfejlesztési célú programokat fog össze egy helyen. A gyűjteményben jelenleg közel 200 app található.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. június 06. Origo

Digitális Iskola Programja keretében a Vodafone már jó ideje próbálja segíteni hazánkban az oktatás digitalizációját. A kezdeményezés elsősorban egy kísérleti mintaprogram, bár a vállalat egy csapásra rögtön két legyet ütve a hátrányos helyzetű térségekben lévő iskolákat vette célba, tavaly 1300 táblagépet osztott ki 25 intézményben. Ezenfelül tavaly tavasszal az érintett iskolák 700 pedagógusa, ősszel pedig 6500 diákja részesült internetbiztonsági képzésben.

Természetesen a táblagépek önmagukban nem képesek csodát tenni, nem elég szimplán elérhetővé tenni azokon a megszokott tananyagot, ezzel nem lehet érdemben kihasználni az okoseszközökben rejlő potenciált. A probléma részleges megoldása érdekében a Vodafone kifejlesztette a Play Áruházból bárki által szabadon letölthető AppTár androidos alkalmazását.

Nevéből sejthetően az AppTár egy alkalmazásgyűjtemény, amely általános iskolásoknak szánt, oktatási és készségfejlesztési célú programokat fog össze egy helyen. A gyűjteményben jelenleg közel 200 app található, a kínálata évfolyam, tantárgy és fejlesztett készségek alapján is szűkíthető.

A cikk itt folytatódik!