Ezek az új orvosi irányelvek bölcsőhalál ellen

A hirtelen csecsemőhalál, vagy ahogy többen ismerik, bölcsőhalál az egyik leggyakoribb halálok az egy év alatti kisbabáknál. Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia a napokban új ajánlást adott ki, hogy segítsen a szülőknek megelőzni a tragédiát.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bölcsőhalál
2016. november 01. Dívány

A bölcsőhalálnak – vagy az angolból vett rövidítés szerint: SIDS-nek (sudden infant death syndrome) azt nevezzük, amikor egy látszólag egészséges, 12 hónap alatti baba váratlanul, többnyire alvás közben meghal.

Amerikában évente 3500 kisbaba hal meg álmában, ebben már azok az esetek is benne vannak, amit fulladás okozott (vagyis ha akart volna, se tudott volna levegőt venni a baba, mert valami elállta a levegő útját).

Az amerikai központi egészségügyi szervezet adatai szerint, míg a SIDS-es esetek száma az 1990-es évek óta folyamatosan csökken, a fulladások száma folyamatosan emelkedik, és 2014-ben már százezer élve születésre 21,4 halálos baleset következett be.sudden-infant-death-syndrome

Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia nem régen tartotta a konferenciáját San Franciscóban, és itt ismertették elsőként a nyilatkozatukat és a frissített iránymutatásukat arra nézve, hogyan tehetik a szülők biztonságosabbá a baba alvókörnyezetét.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a szülők igen erősen le vannak terhelve, amikor egy új kisbaba érkezik a családba, ezért egy egyszerű és világos iránymutatást szeretnénk adni, hogy hogyan tegyék le a gyereket aludni” – fogalmazott Dr. Rachel Moon, a kiadvány vezető szerkesztője, a Virginiai Egyetem általános gyermekgyógyászati részlegének a feje, és az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia tagja.

A folytatáshoz klikk ide!