Ezt kockáztatják azok a nők, akik fogamzásgátlót szednek

A fogamzásgátlás kérdése fontos téma, hiszen Magyarországon minden második nő átesik egy abortuszon. A megelőzés minden szempontból szükséges, hiszen egy nem kívánt várandósság, egy abortusz testben és lélekben is nyomot hagy.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. december 05. FemCafé

A tabletta beleavatkozik a ciklusba

Nem mindegy, milyen lehetőséggel élünk, mert ahogyan az előző cikkemben is írtam, a kívülről adagolt szintetikus hormonok beleavatkoznak a természetes ciklusba, folyamatba, teljesen felborítva azt. Igaz, kényelmes és egyszerű megoldás minden nap bekapni egy kis tablettát és azzal le is tudtuk a dolgot.

De vajon tudjuk, pontosan hogyan működik, és milyen hatással van a szervezetünkre? Sokfajta készítmény áll ma már a rendelkezésünkre, akad köztük csökkentett hormontartalmú is, sőt, már menstruációs panaszokra is felírják őket. Az igazság azonban az, hogy az összes mechanizmusa ugyanaz: a mesterséges hormonok hatására az agyalapi mirigy leállítja a természetes hormontermelődést, elmarad a peteérés, az ovuláció, megváltozik a méh nyálkahártyája, vagyis olyan állapotot idéz elő, mintha várandósak lennénk. Ennek az eredménye, hogy nincs valódi menstruáció, csak az úgynevezett megvonásos vérzés, amely gyengébb, kevesebb, nem jár görcsökkel, tévesen azt sugallva, hogy könnyebbé tettük a ciklusos működésünket.

Sok nő valóban tapasztalja ezeket a pozitív változásokat, de a hosszú távú következményekkel mindenki szembesül, mert mint minden gyógyszer hosszú ideig történő szedése esetén, a fogamzásgátlónak is vannak mellékhatása

A cikk itt folytatódik!