Ezt lehet megvenni a magyarboltban

A vízibivaly szalámi kilója 5190, a mangalica-szarvas füstölt kolbász pedig 3460 forintba kerül Szürkemarha szalámi, szarvas sonka, egri bikavérben érlelt diós sajt, rózsaszirmos csokoládé és málnabor. Rengeteg ilyen, kifejezetten magyar termelői specialitást kínál két budapesti üzlet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 05. szabo.daniel

A vízibivaly szalámi kilója 5190, a mangalica-szarvas füstölt kolbász pedig 3460 forintba kerül
Szürkemarha szalámi, szarvas sonka, egri bikavérben érlelt diós sajt, rózsaszirmos csokoládé és málnabor. Rengeteg ilyen, kifejezetten magyar termelői specialitást kínál két budapesti üzlet.


A Kézműves Magyar Ízek (KMI) a napokban nyitotta meg első márkaboltját Budán, a 3. kerületben. Az üzletben hatvanöt magyar termelő termékeit árusítják. A kínálatban van többek között diós-áfonyás orda, faszenes tufapincében érlelt sajt, tökmagos krémsajt; vízibivaly szalámi, mangalica- és szarvashúsból készült füstölt kolbász; rózsaszirom lekvár, homoki fehérszarvasgombás sárgadinnye lekvár; havasi málnaméz; ibolya-, jázmin- vagy rózsaszirmos csokoládé, és még sok más érdekesség.
Megéri elmenni a boltba, mert a legtöbb termék a helyszínen megkóstolható. Ezt a népszerűsítési formát még csak mostanában fedezték fel hazánk gourmet boltjai, holott ez valóban klassz dolog. Mikor új portékával ismerkedik az ember, nem kell kizárólag a szemére, illetve orrára hivatkoznia a vásárlásnál. Ezért jár egy jó pont!

Kipróbáltam párat a kolbászok és sajtok közül. Szeretem a különleges, de még inkább a jó magyaros ízeket, de valahogy ezek mégsem okoztak akkora élményt, mint amire számítottam. A húsok nem voltak elég fűszeresek és a választék egyelőre elég kicsi. A felhozatalból nekem nagyon hiányzott a libakolbász, bár az üzlet egyik munkatársa szerint egy-két hónapon belül már kapható lesz. Furcsa módon a legkommerszebb kolbász volt a legízletesebb, a Klement melynek kilója 2605 forint. A legolcsóbb a lókolbász 1820-ért, a legdrágább a vízibivaly szalámi, aminek kilója 5760 forintba kerül.