Fejlesztések a családokért

A 150 családpolitikai javaslatból 115-öt teljesítettek Chenaux-ban, ami azt mutatja, hogy a megyei önkormányzat (MRC) és a tagönkormányzatok családpolitikai elképzelései és azok összehangolása nagyon sikeresnek bizonyultak - írja a Le Nouvelliste.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 07. czefernek.lena

A 150 családpolitikai javaslatból 115-öt teljesítettek Chenaux-ban, ami azt mutatja, hogy a megyei önkormányzat (MRC) és a tagönkormányzatok családpolitikai elképzelései és azok összehangolása nagyon sikeresnek bizonyultak – írja a Le Nouvelliste.


A lap a Québec kanadai tartományban található Chenaux családpolitikai terveinek sikeres megvalósításáról számol be cikkében. 2008-tól 2011 novemberéig 11 felügyelő bizottság – összesen 64 személy, ebből 15 választott hivatalnok – vett részt az akciótervek megvalósításában, mely összesen 1,665,522 dollárba került.

A megvalósult tervek között szerepel többek között a Batiscan Folyópark anyagi támogatása – amiért cserébe a közönség ingyenes belépést kapott –, lakóövezetek kialakítása és szökőkutak létesítése – mind a családok jólétének érdekében.

Kihangsúlyozták továbbá, hogy az idősek igényeire külön figyelmet szentelnek majd egy „Idős-barát önkormányzat” terv („Municipalité amie des aînés”) keretében.