Felvételi – ma van a nagy nap!

Este nyolc órától derül ki, ki hova nyert felvételt. Aki a jelentkezéskor megadta a mobilszámát, még este SMS-t kap az eredményről. A hivatalos ponthatárváró rendezvény, a Pont Ott Parti helyszíne a fővárosi Rio Budapest lesz, ahol koncertekkel, sportolási lehetőségekkel és kerekasztal-beszélgetésekkel várják a diákokat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
felvételi
2017. július 26. Család.hu

Fotó: Családháló

Ma este hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Minden jelentkező csak egy helyre nyerhet felvételt, a megjelölt helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a felvételi ponthatárt. Azok a felvételizők, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, még este SMS-ben értesítést is kapnak az eredményekről. A besorolási döntés augusztus 5-től az e-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető, arról minden jelentkező e-mailben is értesítést kap majd – olvasható a felvi.hu-n.

Az idei általános felsőoktatási felvételi eljárásban 105.868-an nyújtottak be érvényes jelentkezést valamelyik magyarországi felsőoktatási intézmény képzésére. A jelentkezők 15 százaléka egyetlen képzést, 17 százalékuk két képzést, 39 százalékuk pedig három képzést jelölt meg. Négy vagy ennél több képzést 29 százalékuk jelölt meg. A jelentkezők döntő többsége, mintegy kétharmada, 67 százaléka alapképzést írt be első helyként.

A hivatalos ponthatárváró rendezvény, a Pont Ott Parti helyszíne a fővárosi Rio Budapest lesz. A diákokat koncertekkel, sportolási lehetőségekkel és kerekasztal-beszélgetésekkel várják.

Az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese az M1-en elmondta: az idei felsőoktatási felvételi eljárásban megkezdődött egy irányváltás, amelynek célja, hogy a jelentkezőknek minél kevesebb olyan dokumentumot kelljen benyújtaniuk, amely államigazgatási adatbázisban rendelkezésre áll. Távlati cél, hogy a jelentkezőnek elegendő legyen beírnia oktatási azonosítóját ahhoz, hogy megtudja pontszámát, és hogy a korábbi évek ponthatárai alapján hová érdemes jelentkeznie.

Stéger Csilla arról is beszélt, hogy a jelentkezések alapján idén a gazdaságtudományi, a műszaki és a pedagógus képzési terület a legnépszerűbb. A gazdaságtudományi terület stabilan, nagyon régóta listavezető, a műszaki és az informatikai terület pedig az elmúlt öt évben egyértelműen jön föl. A pedagógusképzés népszerűsége is viszonylag új fejlemény, öt éve nem volt benne az első háromban.

A cikk ITT folytatódik.