Fényvillamos és Mikulástroli

A budapesti advent elmaradhatatlan kellékei a Fényvillamos és a Mikulástroli. A Fényvillamos idén már 9. alkalommal közlekedik, január 7-ig utazhatunk vele. A közkedvelt jármű idén nem csak a belső, de a külső kerületekben, különleges helyszíneken is megfordul majd. A Mikulástroli pedig már sokadik éve kel útra jótékonysági céllal és óriási sikerrel. Az első járat 2017. december 5-én indult a 83-as vonalán.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
fényvillamos
2017. december 07. Családháló

A Fényvillamos

A budapesti advent elmaradhatatlan kelléke a Fényvillamos, idén már 9. alkalommal közlekedik. Január 7-ig lehet utazni a különleges, fővárosiak és turisták számára egyaránt ünnepi hangulatot teremtő járművel.

Az ünnepi díszbe öltöztetett, fényárban úszó villamos 2009-ben a világ 10 legszebb villamosvonala között számon tartott 2-es villamos Duna-parti vonalán tűnt fel először.  Idén is elsősorban a magyar főváros építészeti értékeit reprezentáló Duna-korzón közlekedik majd, ám a fénycsoda a pesti belváros mellett a budai oldalt is bejárja, sőt Kispestre, Pestlőrincre, Újpalotára és Káposztásmegyerre is eljut. Így – a nagy érdeklődésre való tekintettel – még többen találkozhatnak vele, mint eddig bármikor.

A normál díjszabással igénybe vehető nosztalgiavillamoson 3500 méternyi fényfüzéren 39 200 hidegfehér és kék színű LED világít, utastere pedig szintén ünnepi díszben pompázik. Roppant hangulatos utazni rajta, szó szerint a téli esték igazi fénypontja.

(Fotó: https://www.facebook.com/fenyvillamos/)

A Milulástroli

Tavaly óriási siker volt  a jótékonysági céllal útrakelő Mikulástroli. A Fénytroliként is emlegetett, karácsonyi fényekkel feldíszített járatra az eddigiekhez hasonlóan idén is normál díjszabás ellenében, érvényes jeggyel vagy BKV bérlettel lehet utazni. Az első járat 2017. december 5-én indult a 83-as vonalán.

Az elmúlt két évhez hasonlóan ismét a 9000-es Solaris-Skoda T18-as trolibusz ölti magára a Mikulástroli szerepét, amely ebben az időszakban lezárt négyes ajtóval közlekedik, illetve az itt lévő elzárt területen lehet majd a Mikulásgyárnak felajánlott ajándékcsomagokat elhelyezni.

(Fotó: ittlakunk.hu)