A férfiak hamarabb lépnének frigyre

Hamarabb elköteleződnének a brit férfiak, mint a párjuk - legalábbis ez derül ki egy most publikált felmérésből. A kutatás szerint a többség úgy gondolja, hogy a közös kirándulások, utazások, hosszú hétvégék segítenek hosszú távon megőrizni a szerelmet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
házasság
2018. február 19. csalad.hu

Nagyot fordult a világ pár év alatt. Az Independent című brit lapban megjelent kutatás szerint a korábbi gyakorlattól eltérően mostanság a férfiak kötnének hamarabb házasságot, a hölgyek pedig kicsit több időt hagynának maguknak, illetve a kapcsolat megerősödésének.

Kétezer, szigetországban élő ember kikérdezéséből az derült ki, hogy a nők átlagosan két év és hét hónap után lépnének csak az oltár elé, életük párja azonban ezt két hónappal korábban megtenné már.

A nem is olyan távoli múltban a helyzet pont a mostani fordítottja volt, az urak még nem is gondoltak az eljegyzésre, amikor a hölgyek már rég a leendő gyermekvállaláson gondolkodtak volna. A jelenség talán a szingli divat, vagy az egyre kitolódó ifjú kor, esetleg a kései elköteleződés hatása lehet.

Mindenesetre vannak dolgok, amelyek nem változnak: továbbra is romantikus helyszínt választanának a leánykérés helyszínéül a lelkes párok. Más kérdés az, hogy ez mennyire megy könnyen vagy nehezen. A felmérésben választ adók egy része (tíz százaléka) szerint kifejezetten katasztrofálisan sikerült a gyűrű átadása, függetlenül a helyszíntől és az időzítéstől.

A cikk itt folytatódik.