Gyerekkönyvek karácsonyra környezetvédelemről, tabu témákról

Egy-egy jól megválasztott mesekönyv nyitottá teheti a csemetéinket, és segít elindítani a párbeszédet a szülő és gyerek között, akár tabu témákról is: környezet- és természetvédelem, jó és rossz, élet és halál, másság elfogadása. Idén is összeszedtünk néhány könyvet, amelyek nekünk tetszettek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. december 12. Tudatos Vásárló

Lengemesék 4 – A Nádtenger télen – Berg Judit

Berg Judit Lengemesék sorzatának legújabb kötete, amelyben Füttyös Vilkó télen a szokásosnál is nagyobb kalamajkába keveredik, de ezúttal nem egyedül, hanem a barátnőjével, Lilével együtt. Újra támadásra készülnek a patkányok és a harácsok, miközben a befagyott tóparton az őzek és vaddisznók is megjelennek.

Ajánlott korosztály:  4-10 éveseknek

Kiadó: Central Médiacsoport Zrt.

Kiadás éve: 2016

Ár: 2.805 Ft

Varázslatos természet – Amanda Wood és Mike Jolley

Látványos rendszertani áttekintés az élővilágról. Ebben a könyvben 67 szemléletes ábra rendszerezi tudásunkat a természet világáról. Ezek az ábrák a legkülönfélébb módon mutatják be, mi mindent tesznek meg az állatok és a növények a túlélésért. Kiderül, miért éppen így néznek ki, és miért éppen így viselkednek.

Ajánlott korosztály:  4-10 éveseknek

Kiadó: Central Médiacsoport Zrt.

Kiadás éve: 2016

Ár: 2.805 Ft

Nagyvárosi természetbúvár – Winkler Róbert

A Nagyvárosi természetbúvárból mindent megtudhatsz a városokban élő, rejtőző, vadászó állatokról! És most itt a várva várt, továbbírt, javított, és látványosan új formában megjelenő kiadás.

Ajánlott korosztály:  9-12 éveseknek

Kiadó: Libri Könyvkiadó Kft

Kiadás éve: 2016

Ár: 5.099 Ft

A cikk itt folytatódik!