Családháló

Kezdőoldal Háttér A gyermekvállalás öröm! Nem lehet kérdés!

A gyermekvállalás öröm! Nem lehet kérdés!

Újabb gyermekvállalást ösztönző intézkedések várhatóak! Már rövidtávon változhatnak a gyermeknevelési, gyermekvállalási kedvezmények – nyilatkozta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, ismertetve: a kabinet egy 2060-ig tartó demográfiai programot készít elő.

Írta: Családháló,

Lázár János hozzátette: ennek része a születéskor várható élettartam növelése, a halálozás csökkentése, de az oktatási rendszer erősítése vagy az unión belüli magyar munkavállalás értékelése is.

A miniszter célnak nevezte a születéskor várható élettartam növelését 2030-ig mintegy öt évvel, a nők esetében 85, míg a férfiak esetében 80 évre. Beszámolt arról, hogy a gyermekvállalás ösztönzése érdekében eddig megtett intézkedések hatása már tavaly érzékelhető volt.

A kormány meghallgatta az emberi erőforrások miniszterének, valamint érintett államtitkárainak erről szóló beszámolóit, a többi között annak az ifjúság kutatásnak az eredményét, amelyhez 8 ezer magyar fiatalt kérdeztek meg.

A szükséges lépésekre a gazdasági és a stratégiai kabinet tesz javaslatot, de mint Lázár János kiemelte, a kormánynak ambiciózus célkitűzései vannak. A jelenlegi évenkénti 126 ezres halálozási számot például 115 ezerre csökkentenék.

 

forrás: MTI

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Az elképzelt és a valóságos szülői lét, képekben

Mosolygásra késztető animációk a szülői létről, a tettekről, az elképzelt és a valós hétköznapokról.

Close