Családháló

Kezdőoldal Háttér Gyógyszerek helyett: itt vannak a premenstruációs tünetek természetes ellenszerei

Gyógyszerek helyett: itt vannak a premenstruációs tünetek természetes ellenszerei

Kiss Olga dúla, szülésfelkészítő szerint a homeopátiás szerek és a gyógynövények szelíd megoldást kínálnak a menstruációt megelőző kellemetlen tünetekre. Mutatjuk, pontosan melyek!

FemCafé,

Gyógynövények a premenstruációs tünetek ellen

A premenstruációs tünetek már a menses előtt 7-10 nappal is jelentkezhetnek, fokozatosan erősödve. Van, aki lelkileg válik labilissá ezekben a napokban, van, akit a fizikai tünetek viselnek meg, és akad olyan is, hogy az érzelmi és a fizikai panaszok egyaránt jelentkeznek.

A gyógynövények közül a palástfűből készített tea nyújt segítséget. A menses előtti egy-másfél hétben minden reggel forrázunk le egy teáskanálnyit 2,5 dl vízzel, és lassan kortyolgatva fogyasszuk el. Álmatlanság esetén a citromfüvet alkalmazzuk, ugyanúgy elkészítve, ahogyan a palástfű teáját, s lefekvés előtt egy-másfél órával igyuk meg. Az orbáncfű készítmények, akár tea-, akár kapszula formájában a levertség, depresszió kiváló szerei, de hosszú távon nem alkalmazhatóak.

A cikk itt folytatódik!

 

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Fiatalok vidéki letelepedését segítő pályázat indul

A fiatalok vidéken maradását, illetve vidékre költözését támogató pályázat indul Esély Otthon címmel - jelentette be Novák Katalin sajtótájékoztatón, amit...

Close