Gyűjtsünk élményeket a nyáron!

Kalandparkból, élményparkból egyre több nyílik országszerte – vannak köztük egyszerű "mászópálya-gyűjtemények", de nagyon különleges, egyetlen téma gondolat és formavilágát körbejáró, valódi élményparkok is. Ilyeneket gyűjtöttünk most össze!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. június 05. Gyarmati Orsolya

Kalandparkból, élményparkból egyre több nyílik országszerte – vannak köztük egyszerű “mászópálya-gyűjtemények”, de nagyon különleges, egyetlen téma gondolat és formavilágát körbejáró, valódi élményparkok is. Ilyeneket gyűjtöttünk most össze!


Élménybirtok, Bikal

Nyugat-európai és amerikai mintára nálunk is mind több tematikus élménypark nyílik: olyan helyek, ahol minden egy-egy kor, tárgycsoport vagy éppen meseszereplő köré van felépítve. Az egyik első ilyen park Magyarországon a reneszánsz kort idéző bikali Élménybirtok
Ha szeretnénk gyermekünkkel együtt kicsit beleszippantani régi korok levegőjébe, akkor erre keresve sem találhatunk jobb helyet ennél, ráadásul a reneszánsz kori emberek életét nem kiállítási tárgyakat szemlélve vagy unalmas szövegeket olvasva ismerhetjük meg, hanem mindezt átélve: lovagi torna, sólyomreptetés, kovács- és fazekasműhely, mézeskalács-készítés… mind-mind felejthetetlen élmény a gyerekek számára!

Vasúttörténeti Park, Budapest

Tematikus élménypark a fővárosban is található: a Tatai út végén, a Nyugati pályaudvar felé tartó sínek tőszomszédságában húzódik meg a Vasúttörténeti Park, ahol gyereket, felnőttet egyaránt “megcsap a mozdony füstje”… Itt aztán van minden: ősrégi gőzmozdonyok és modern villanyvonatok, étkezőkocsik és postakocsik, sínautók és -kerékpárok, lámpák és váltók, terepasztalok és egy működő fordítókorong, s még sok-sok olyan érdekesség, ami nem csak a gyerekeket képes elbűvölni, de bizony még a szülők nagy részét is. Ráadásul itt nem csak a szemnek van minden – a látványosságok majdnem mindegyikére fel lehet szállni, meg lehet érinteni, nyomogatni, és nagyon sokat közülük működés közben is ki lehet próbálni!