Ha nem tudod fogni a kisbabádat – babatartó öv császárosoknak

A bőrkontakt fontossága szülés után már nem újdonság. Tudjuk, mennyi előnye van mind a baba, mind a mama számára. De mi a helyzet a császározott anyukákkal? Ők hogyan tudják kiélvezni az „arany órát”?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. július 31. Családháló

Két kanadai anyuka, Hayley Mullins és Ashley Wade nemrég megalkottak egy olyan terméket, amely éppen az ilyen anyukáknak (is) próbál segíteni. A Joeyband nevű segédeszköz tulajdonképpen egy nagyon széles, rugalmas anyagból készült öv, amely képes önállóan megtartani a babát, s ez óriási segítség a császáros mamáknak, akiknek egyrészt a műtét miatt bármilyen mozgás fájdalmas, nemhogy az emelés, másrészt nagyon gyakran infúziót kötnek a karjukba, így nem tudják azt használni.

A császármetszés után legjobb esetben megmutatják az anyukának a babát, és már viszik is el, amíg a mamát rendbe teszik. Senkinek nincs ideje és módja azzal foglalkozni, hogy az anyukán tartsa a babát, s ha pár percre mégis sikerül bőrre tenni az újszülöttet, ez még mindig fényévekre van a kívánatos hatvan perctől.

A Joeyband viszont lehetővé teszi, hogy a babát azonnal az anyára tegyék a császármetszés után (még a műtőben!), és utána a kórházi szobában is! (Vagy, ha az anya nincs jól, az apára!)

A császáros anyukákon kívül még a PIC-en lévő babák és mamáik is örülhetnek: a korababák anyukái gyakran félnek, hogy jól tartják-e aprócska kisbabáikat – a Joeyband pedig maximálisan biztonságosan „rögzíti” ezeket a törékeny kicsiket az anyukáikon.

A termék megalkotói a Babble-nek elmondták: eddig világszerte kb. 100 kórház szerzett be Joeybandeket, de remélhetőleg ez az arány tovább nő majd, és pár éven belül minden kórház szülészetén alapvető felszereléssé válik.

via