Haldoklik a Földünk! Ez tény és kezünkben a megoldás!

Egy ütős dokumentumfilm a klímaváltozásról és Földünk nyersanyagkészletének kiszipolyozásáról. Haszonleső nagyhatalmak kontra tudatos fogyasztó. Ki mit tesz? Ki mire képes?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
természet
2017. március 27. Családháló

 

Leonardo DiCaprio Before the flood/Özönvíz előtt című feltáró dokumentum-, riportfilmje őszinte, felkavaró és segélykiáltó üzenet. Az Oscar-díjas színész már régóta elkötelezett környezetvédő. Amikor az ENSZ felkérte, hogy legyen a klímaváltozás békenagykövete egy nagyszabású, minden problémakört végigjáró, Föld körüli utazásra vállalkozott.

A 2016-ban forgatott filmben a szintén Oscar-díjas filmrendezővel, Fisher Steven-nel működött együtt. Megszólaltat számos politikust, feltalálót, valamint végigveszi azokat a nagyvállalatokat és amerikai képviselőket, akiknek érdekük a szénkitermelés folyamatos biztosítása, megpróbálja megértetni a nézővel, hogy bizony az autóhasználat, a pálmaolajat tartalmazó élelmiszerek megvásárlása és a marhahús fogyasztása a legriasztóbb probléma, s ezek azonnali elhagyása tudná meghosszabbítani Földünk fennmaradását.

 

 

Fotók: facebook