Három Királyfi családi nap Budafok-Tétényben

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatával közösen családi napot szervez a Klauzál Házban szeptember 16-án szombaton. Az ingyenes eseményen változatos programokkal, előadásokkal, beszélgetésekkel várják a családokat, hogy ezzel is népszerűsítsék a családbarát szemléletet. Az rendezvényen sor kerül többet között a Kopp-Skrabski díjátadó ünnepségre is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.

Gyermekeknek szóló programok

9:00 Kapunyitás – Kézműves foglalkozások – Arcfestés – Népi játszótér – Kirakodóvásár – Aula, udvar

9:30 Megnyitó – Bujtor István Színházterem; Az Apacuka zenekar koncertje

10:00 Maszatvilág gyermekfoglalkozás – 112-es terem

10:45-11:30 Ringató gyermekfoglalkozás – Mészáros Csaba Kamaraterem

11.45-12.30 Ringató gyermekfoglalkozás – Mészáros Csaba Kamaraterem

13:30 Játék az árnyakkal a Rózsakerti Demjén István Általános Iskola bábcsoportjának nyilvános főpróbája, felkészítő tanár Lovas Zsuzsanna – Mészáros Csaba Kamaraterem

15:15 Magyar táncház a 4 zenekarral, a táncot tanítja: Szente János táncpedagógus – 209-es terem

16:15 Lala bohóc műsora – Mészáros Csaba Kamaraterem

Egész nap: óvónői, védőnői szaktanácsadás, baba-mama szoba, gyermekmegőrző szakképzett foglalkozásvezetőkkel, kürtőskalácsos, büfé gyermekmenüvel

Felnőtteknek szóló programok

I. Mini workshopok – a részvétel regisztrációhoz kötött

11:15 1. „Beszélj úgy”, avagy hogyan értsünk szót gyerekeinkkel – Gyakorlatias, konkrét megoldási módok hisztis helyzetekre.
Előadó: Tóthné Magasföldi Rózsa – 110-es terem

11:15 2. Fenntartható, hatékony közösség – a jövő vállalatai –Beszélgetés vállalatvezetőkkel Az Év Családbarát Vállalata Mentor Szervezetek jó gyakorlatairól – A ma és a holnap munkaerőpiacán a hiteles munkáltatói brand (márka) kulcsfontosságú. Az érdeklődőket irányított beszélgetésre várjuk olyan cégek képviselőivel, ahol már megtörtént a szemléletváltás, felkészültek a következő évek körvonalazódó munkaerőpiaci változásaira. Megismerhetjük tapasztalataikat, élményeiket, jó gyakorlataikat és mindazt, ami ezek mögött van. A meghívott vállalatok szakemberei megosztják a hallgatósággal saját tapasztalataikat arról, miért hatékonyabb a családbarát szervezet, beszélünk a frissen érkező munkavállalói generációk igényeiről és motivációjáról, a rugalmas munkaszervezésről és a legfontosabb munkaerő piaci trendekről.
Előadó: Ujvári Enikő – 111-es terem

II. Mini workshopok – a részvétel regisztrációhoz kötött

12:15 1. Tandem állásinterjú három királyfi módra – Aki szeretne visszamenni a munka világába, váltana, régóta, vagy egyáltalán nem volt még állásinterjún, tele van – mint a tandemugrásban –feszültséggel, az ismeretlentől és a változástól való félelemmel. Egy jól sikerült bemutatkozás után azonban nő az önbizalma, élménnyel lesz gazdagabb, és ráébred, hogy szüksége van az újabb és újabb tapasztalatokra. A mini tréningen rögtönözünk egy állásinterjút, majd a látottakat, hallottakat együtt feldolgozzuk! A közös munka üzenete, hogy akkor leszünk sikeresek, ha a munkaadó és a munkavállaló is felkészült, befektet a cél elérése érdekében.
Előadók: Pálfay Erzsébet és Ujvári Enikő – 111-es terem

12:15 2. Lehet „jól” szeretni? Mini tréning a szeretetnyelvekről – Párunk iránti szeretetünket többféle módon fejezhetjük ki. Vannak olyanok, akik egy apró érintésből érzik leginkább a másik szeretetét, mások pedig egy meghitt beszélgetés során élik át azt, hogy párjuk számára fontosak, értékesek, és szereti őket. Az egyik első lépés a kiegyensúlyozott és harmonikus kapcsolat felé, ha megismerjük saját és párunk szeretetnyelvét, azt a módot és cselekvésrendszert, amelytől igazán szeretve érzi magát. Ehhez kaphatnak egy kis segítséget a mini tréning résztvevői.
Előadó: Janovicz Andrea – 110-es terem

Családbarát minikonferencia (a részvétel regisztrációhoz kötött) – Bujtor István Színházterem

13:30 Kádár Annamária Mesepszichológia – az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermekkorban

14:30 A munka és a magánélet egyensúlya – kerekasztal-beszélgetés. Vendégek: Hegedűs Endre és felesége, Hegedűs Katalin, zongoraművészek (a Házasság hete 2016 arcai), Kinizsi Ottó és felesége, Deutsch Anita, színművészek.
Moderátor: Földi-Kovács Andrea, szerkesztő, műsorvezető

15:30 Apának lenni jó – kerekasztal-beszélgetés. Vendégek: Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere, Krúdy Tamás újságíró, vezető szerkesztő, Nők Lapja, Süveges Gergő szerkesztő, műsorvezető, MTVA.
Moderátor: Keresztes Ilona, a Kossuth Rádió szerkesztője, műsorvezető

16:30 Kopp-Skrabski díjátadó ünnepség.
Moderátor: Földi-Kovács Andrea, szerkesztő, műsorvezető

Esti Bál (a részvételhez regisztráció szükséges) – Mészáros Csaba Kamaraterem

18:30 A Spárga együttes gyermekműsora

19:00-24:00 Bál a Spárga együttessel, pogácsa és borkóstolási lehetőség

Időpont: 2017. szeptember 16. (szombat) 9:00 – 24:00, a részvétel a családi napon ingyenes.

Helyszín: Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ, 1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33.

Várunk minden családot, kicsiket és nagyokat sok szeretettel!

Regisztráció és jegyigény ITT.