Harrach Péter szerint a demográfiai helyzet alakulása nemzeti sorskérdés

Nemzeti sorskérdésnek tartja a demográfiai helyzet alakulását a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kormány
2017. május 24. MTI

Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a hét második felében Budapesten rendezik a családok világtalálkozóját. A nemzetközi tanácskozás keretében demográfia fórumot is tartanak, amelyet a kormányfő nyit meg.
A KDNP-s politikus rámutatott: a teljes termékenységi arányszámnak a társadalom reprodukciójához 2,1-nek kellene lennie, ez néhány éve Magyarországon lecsökkent 1,2-1,3-ra, mostanra azonban ismét emelkedő tendenciát mutat, és elérte az 1,5-öt. A házasságkötések száma szintén javul, 12 százalékos növekedést regisztráltak.
Harrach Péter kifejtette: a jövő évi költségvetésben 1900 milliárd forint jut a családokra, ami 140 milliárddal több, mint az idei évben.

 


A támogatás másik pilléreként jelölte meg a családi adókedvezményeket, amelynek összege 316 milliárdra nő, s 35 ezer forintra bővül a két gyermek után járó havi adókedvezmény. Jelezte azt is: 130 ezer olyan család van Magyarországon, amelyik az adókedvezmények nyomán nem fizet adót.
Harrach Péter megerősítette, hogy a kormány a klasszikus családmodell pártján áll. Rögzítette: minden együttélési forma szabadságát biztosítani kell, de a család egy jól körülírható, hagyományos értékrenden alapuló közösség, és kormány kiemelt feladatként tekint a családok támogatására.

Forrás: MTI


A demográfiai témákban a Családok Budapesti Világkongresszusa kapcsán írt cikkeink linkjei: 

“Nem érdekel, mások miért nem tartják jónak a családot!”

Zimbardo: “Az online hedonizmus a nap 24 órájában elérhető!”

Novák: “A család a legfontosabb közösség”

“A szülők közti jó kapcsolata az alapja a gyermek kiegyensúlyozottságának!”

“Ne diszkriminálják a nagycsaládosokat!”

“Helyre kell állítani a természetes reprodukciót Európában – ez nemzeti ügy!