Határidő előtt kész lehet Hévíz első bölcsődéje

Várhatóan szeptemberben, három hónappal az átadási határidő előtt, megnyílik Hévíz első bölcsődéje - közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
hévíz
2011. július 24. szabo.daniel

Várhatóan szeptemberben, három hónappal az átadási határidő előtt, megnyílik Hévíz első bölcsődéje – közölte a város önkormányzata az MTI-vel.


A munkálatokhoz az önkormányzat uniós pályázaton 80 millió forintot nyert, amelyhez 25 millió forint önerővel járult hozzá. A támogatási szerződésben vállalt november 30-ai határidőhöz képest lényegesen korábban, várhatóan szeptemberben megkezdi működését az intézmény. A műszaki átadás július 20-án már megindult.

Az intézmény létrehozásán túl az önkormányzat azt is vállalta, hogy az alapszintű ellátáshoz szükségesnél nagyobb létszámú munkaerőt foglalkoztat. Ezzel lehetővé válik a családi nevelést támogató szolgáltatások elindítása és szervezésére, segítő szakemberek, fejlesztő pedagógus alkalmazása, valamint a szülők munkaidejéhez igazodó hosszabb és rugalmasabb nyitvatartási idő bevezetése.

Az építés mellett bölcsődei eszközök beszerzésére, műszaki cikkek, játékok, bútorok vásárlására is lehetőség nyílik, ezek nemsokára megérkeznek az intézménybe. Hévíz első bölcsődéjében két csoportban maximum 12-12 kisgyermek ellátását tudják majd biztosítani. A bölcsődével párhuzamosan átalakítják és bővítik a hozzá csatlakozó, már meglévő óvodát, ennek költségét teljes egészében az önkormányzat finanszírozza.