Hatmilliárd forint menzafejlesztésre

Több mint háromszáz pályázó összesen hatmilliárd forint támogatást nyert el menzafejlesztésre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
támogatás
2017. december 12. MTI

Budapest, 2017. november 16. Veresné Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára expozét tart az egyes családtámogatási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2017. november 16-án. MTI Fotó: Soós Lajos

Novák Katalin azt mondta, a fejlesztésre azért van szükség, hogy a gyermekeknek ne csak otthon, hanem a bölcsődében, az óvodában, az iskolában is egészséges étkezést biztosítsanak.

Az államtitkár közlése szerint az egy pályázó által elnyerhető 10-20 millió forintból felszereléseket vagy bútort éppúgy vehetnek, ahogy tankonyhát vagy konyhakertet is kialakíthatnak, vagy éppen ivókutat szerezhetnek be, hogy a gyerekek ne cukros üdítőket igyanak.

Megjegyezte, azért iskolákhoz kapcsolódó alapítványokat támogatnak, mert ezekben minden érintett fél képviselteti magát.

MTI Fotó: Soós Lajos