A Házasság Hetén debütált a FICSAK Jegyescsomagja

Jegyescsomaggal köszöntötte a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) a házasulandókat február 15-én a VIII. kerület házasságkötő termében a Házasság Hete országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva. Beszámoló a sajtótájékoztatóról.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. február 19. Mandíner Család
Király Nóra, a FICSAK alapítója a sajtótájékoztatón röviden vázolta a FICSAK házasságról alkotott elképzelését és azt, hogyan, milyen céllal született az Útravaló Jegyescsomag ötlete, majd bemutatta a „doboz” tartalmát: „Azóta dolgozunk ezen a terméken amióta megalapult az egyesületünk, és egy szerencsés véletlennek köszönhetően találtunk egymásra Juhász Eszterrel, akinek rengeteg munkája van benne, hogy ez megvalósult. Bízunk abban, hogy egy hosszú távú együttműködést hozunk létre, és Magyarország összes önkormányzatában minden jegyespár megkapja majd ezt a csomagot. A fő célja az, hogy megerősítsük a házasság intézményét, amely az egyesületünk lényeges célkitűzése is. Fontos, hogy a családot egyben tartsuk, rávegyük a fiatal párokat, hogy minél többen és minél fiatalabban merjenek megházasodni, gyermeket vállalni. Hisszük, hogy a családalapítás után nem áll meg az élet, hanem akkor teljesedik ki igazán. Próbáltunk olyan termékeket beletenni a Jegyescsomagba, amelyek segítenek egy életen át megőrizni a boldog kapcsolatot.” 
Király Nóra elmondta, hogy a doboz – melynek tartalma folyamatosan bővül – „lelke” a Baktay házaspár által írt „Jövőnk könyve”. Van benne egy Gyűrűtartó párna, egy köszöntő a FICSAK és az Önkormányzat részéről, valamint egy Esküvői munkafüzet, amely praktikus tanácsokkal látja el a párt az esküvő szervezése kapcsán. Jelenleg Józsefvárosban, Ferencvárosban, Csepelen, V. kerületben, Törökbálinton és Egerben kapnak a párok a FICSAK Jegyescsomagjából, de több nagyvárossal, kerülettel is tárgyalásban vannak.
Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár asszony az útravalók közé helyezte az államtitkárság új házasok adókedvezményéről és a családi adókedvezményről szóló tájékoztatókat, majd elmondta köszöntő gondolatait: „A Házasság hetében azokat ünnepeljük, akik mertek igent mondani a közös életre. A házasság a gyermekvállalás előszobája. Úgy is tekintünk a fiatal párokra, akik összekötik az életüket, hogy arra is vállalkoznak, közösen alapítanak családot. Most készült el a Magyar Ifjúságkutatás 2016-os gyorsjelentése, amelyből azt látjuk, hogy a mai magyar fiatalok egyre határozottabbak, és a házasságkötés kérdésében egyre inkább igent mondanak. Mondhatjuk azt, hogy Magyarországon a házasságkötés és az intézménye nem ment ki a divatból, mint ahogy sok országban. Sőt jelenleg a reneszánszát éli hazánkban.”
Fotók: Marjai János / MTI