Hétezer gyereket bántottak

Hatezer-négyszáz hozzátartozók ellen elkövetett erőszakos bűncselekményt regisztrált tavaly az igazságügyi statisztika Magyarországon, ebből 98 emberölés. Az esetek túlnyomó része testi sértés és zaklatás volt - ismerteti a Népszabadság a KSH Szám-Lap című kiadványát.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. szeptember 28. szabo.daniel

Hatezer-négyszáz hozzátartozók ellen elkövetett erőszakos bűncselekményt regisztrált tavaly az igazságügyi statisztika Magyarországon, ebből 98 emberölés. Az esetek túlnyomó része testi sértés és zaklatás volt – ismerteti a Népszabadság a KSH Szám-Lap című kiadványát.


A testi sértést és a zaklatást – írja a napilap – a kiskorú veszélyeztetése és a garázdaság követte: 700-800 esetet rögzítettek családon belül 2011-ben. Személyi szabadság megsértése hozzátartozók között 241 esetben fordult elő – derül ki a KSH Szám-Lap című kiadványából.

A családon belüli erőszak körül kialakult vita egyik fontos kérdése, hogy valójában hány embert érintenek ezek az ügyek, kik a leggyakoribb áldozatok, melyek a legtöbbször előforduló bűncselekménytípusok. Erre sajnos ezek az adatok sem adhatnak pontos választ, mégpedig a rendkívül nagy latencia miatt. Az összeállítás készítője, Németh Eszter is hangsúlyozza, hogy ezekben az ügyekben sokszor az erőszaktevők és az áldozatok is igyekeznek eltitkolni a történteket, utóbbiak nem tesznek feljelentést, a jogi státus rendezetlensége miatt a hatóságok is gyakran elutasítók.
További részletek a Népszabadágban.