Hiánypótló magazint indított az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány

Az egyszülős családok élethelyzetére fókuszáló tartalommal, nekik szóló speciális információkkal, számos érdekességgel június 30-án elindult az Egyszülős Magazin. A hiánypótló online kiadvány annak a több mint 350 ezer szülőnek kíván naprakész információkkal szolgálni, akik az egyik legnagyobb teljesítményt nyújtják a mindennapokban: két ember helyett állnak helyt. Szól továbbá mindazoknak, akik ennek a társadalmi csoportnak a problémáival foglalkoznak és tenni akarnak értük.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. július 06. Családháló

Az egyszülős családokat érintő kérdésekkel, problémákkal leginkább csak érintőlegesen foglalkoznak a családi és női magazinok, az egyszülőség mint jelenség pedig sokszor még mindig negatív felhanggal jelenik meg  a médiában. Pedig ma Magyarországon a gyerekeket nevelő családok negyede egyszülős, és szakemberek előrejelzései szerint az európai gyerekek következő generációjának minimum egyharmadát egy szülő fogja nevelni. Jelenleg több mint 350 ezer egyszülős családról beszélünk Magyarországon, amelyek 90 százalékában az édesanya neveli egyedül a gyermekét, gyermekeit.  Az elmúlt 40 évben megduplázódott az egyedül gyermeket nevelő apák száma is, akik  több mint hetvenezer gyermeket nevelnek. Ezek a szülők csak nehezen találnak nekik szóló aktuális tartalmakat, amelyek segítenék őket egy-egy élethelyzet, probléma megoldásában.

Az Egyszülős Magazin ezt a hiányt kívánja pótolni, s annak a több százezer családnak nyújt naprakész, aktuális, hasznos információt, akiknek sokszor „kreatívabb” megoldásokat kell találniuk mindennapi családi életük megszervezéséhez, mint a hagyományos családmodellben élőknek. Az Egyszülős Magazinban a praktikus információk, hasznos jogi és pszichológiai tanácsok mellett számos érdekességet is találnak a többi között nemzetközi gyakorlatokról,  sorstársak személyes történeteiről, de életmód és szabadidős tippekből is válogathatnak.

Az Egyszülős Magazin honlapjáért KATT IDE!