A hisztirohamon is átsegít a humor

„A gyermekeknek sokkal jobb, ha egy nem tökéletes, de kiegyensúlyozott anyukájuk van, mintha egy állandóan feszült, mintaanya szerepnek megfelelni akaró szülő mellett kell élniük”. Ezt a szemléletet vallja Cselényi Daniella, hellomama.blog.hu szerzője, akinek oldaláról a humor és a kényes kérdések sem hiányoznak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. augusztus 17. Család.hu

„A hello MAMA egy szubjektív mamiblog leendő és gyakorló édesanyáknak – nem csak gyerekről”. Így szól a bemutatkozás. Mitől szubjektív, és miért nem csak a gyermekről szól az oldal?

Szubjektív – mivel javarészt személyes tapasztalatokra, élményekre épülnek az egyes posztok. A gyermekvállalás és az anyaság témakörében írunk – de ebbe sok minden belefér, nem csupán a gyermek. Egy anya nem csak anya, nő is, ember is. Foglalkoztatják olyan kérdések, mint a párkapcsolat, a munka, a barátok.

Mikor és miért döntött a blog indítása mellett?

A hello MAMA 2016-ban indult, leginkább azzal a céllal, hogy kiadjuk magunkból az érzéseinket, és megmutassuk, hogyan éljük meg a gyermeknevelés néha nagyon is nehéz pillanatait. Az anyaságról sokan még mindig úgy gondolkodnak, hogy az egyfajta mártír szerep. Szerintünk nem az. Illetve, ha az, az senkinek sem jó. Sem a gyermekeknek, sem a szülőnek. Az anya frusztrálttá válhat a rá nehezedő feladatoktól, a gyermekek pedig érzik, hogy a mami feszült, de nem tudják az okát. Szerintem a tabu sok félreértést szül. A személyes véleményem, hogy a gyermekeknek sokkal jobb, ha egy nem tökéletes, de kiegyensúlyozott anyukájuk van, mintha egy állandóan feszült, mintaanya szerepnek megfelelni akaró szülő mellett kell élniük.

A cikk itt folytatódik!