Hit, no meg egy kis botox

“Nincs olyan emlékem a gyerekkoromból, ami ne lenne szép. Vannak, akik teljes horrorként tudnak csak visszagondolni a gyerekkorukra. Hát, én ennek pont az ellenkezője vagyok, csak a szépre emlékezem.”

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. május 02. Paulik András

“Nincs olyan emlékem a gyerekkoromból, ami ne lenne szép. Vannak, akik teljes horrorként tudnak csak visszagondolni a gyerekkorukra. Hát, én ennek pont az ellenkezője vagyok, csak a szépre emlékezem.”


Nicole Kidman tökéletes példája annak, hogy az ember esendő, de ha az erkölcsi alapjai rendben vannak, ha van hova visszatérnie támaszért és támogatásért, akkor még a legmélyebb gödörből is ki lehet kecmeregni és minden esélye megvan rá, hogy egyszer majd a saját valóságával is képes lesz szembenézni.

Nicole Kidman hívő katolikus. Ez talán sokakat meglep, hiszen köztudott róla, hogy évekig a Szcientológia Egyház egyik leghíresebb és legelkötelezettebb tagjának számító Tom Cruise felesége volt, és nehéz elhinni, hogy ez nem hatott a világnézetére. Igazából a filmjeit sem lehet feltétlenül bevenni az internetes keresztény portálok kínálatába. Egy interjúban például maga kérte a barátaitól, ne engedjék, hogy a gyerekei megnézzék őket. Persze, csak viccelt, de azért ez csak félig tréfa. A Stanley Kubrick által rendezett Tágra zárt szemek – harmadik közös filmje Tom Cruise-zal – például olyan erotikusra sikeredett, hogy sokak véleménye szerint egyenesen pornográf. De a Virgina Woolf életét bemutató Az órák vagy a Moulin Rouge – amely filmekről őt leginkább ismerni szokás – sem igazán gyermekbarát alkotások.

Van viszont egy film, amiről azt nyilatkozta, hogy a gyerekeinek is örömmel meg meri mutatni, ez pedig Az arany iránytű, amivel viszont egészen más a baj. Ez a mozi Philip Pulman Sötét trilógiájának az első kötetéből készült, ami nem kevesek véleménye szerint kifejezetten vallás-, egészen pontosan katolikusellenes. „Ha bármiféle ilyesmi lenne benne, akkor nem csinálnám meg”, mondta erről Kidman még a forgatás előtt. Nos, a film valóban sokkal visszafogottabb lett, mint a regény, ami egyébként a későbbi részekben válik egyre nyíltabban katolikusellenessé. Az arany iránytű 2007-ben került a mozikba, a tervbe vett folytatások viszont már elmaradtak – talán mindannyiunk szerencséjére, de mindenképpen Kidmanére, akinek nem kellett lelkiismereti konfliktusba keverednie önmagával. Nem sok választotta el ugyanis a forgatást attól a nyilatkozatától, ami szerint „a katolicizmus az életem vezérelve. Nagyon erős hitem van. Igyekszem rendszeresen templomba járni, és gyónni is, amikor kell.” Egy ilyen kijelentés, még akkor is, ha a 95 százalékban katolikus Fülöp-szigetek-i napilap, a Daily Enquirer hasábjain jelent meg, komoly bátorságra vall egy olyan színésznőtől, aki további hollywoodi karrierre vágyik.

Megjelent a Képmás májusi száma! Keresse az újságárusoknál, vagy fizesse elő a szerkesztőségben!