Hivatalos: lesz egy nőgyógyászat Budapesten, ahol nem lesz abortusz és hálapénz!

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János arról számolt be, hogy a kormány 7,8 milliárd forintos fejlesztési forrást biztosít, hogy egy új, speciális szülészeti-nőgyógyászati egység jöhessen létre.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
referenciaintézmény
2017. február 10. Családháló - MTI

A Bethesda Gyermekkórháznak és a Budai Irgalmasrendi Kórháznak juttatott összegből egy speciális egység jön létre, ahol nem végeznek majd abortuszokat és nem fogadnak el hálapénzt – tudatta az MTI.

Emlékeztek rá, hogy mi is írtunk már arról korábban, hogy körvonalazódik egy referenciaitézmény létrejötte. Akkor azt írtuk, hogy “a létrejövő intézmény a háborítatlan szülés módszerének magyarországi referencia-intézményeként működhetne, oktató, szakképző, továbbképzési, szakmai műhelyeknek is helyet adhatna, s nem utolsó sorban végre megvalósítaná a WHO által javasolt anya- és bababarát szempontokat, lehetőséget biztosítana az otthonszülés és a kórházi szülés közötti szakadék áthidalására.”

Pressefoto der Techniker Krankenkasse zur Verwendung für redaktionelle Zwecke.

Akkor a Bethesda főigazgatóját is megkerestük ebben a témában, aki elmondta: “az új szülészet három alappillére a  természetes, kevésbé medikalizált, ugyanakkor teljes biztonságot adó szülészeti háttér megteremtése, az élet védelmének a hangsúlyozása, tehát egy abortuszmentes szülészet, valamint  a szülészetre rárakódott anyagi disszonanciák kitisztítása, azaz egy világos pénzügyi rendszer megteremtése.”

Azt mondanunk sem kell, hogy amikor napvilágot látott a hír az előkészületekről, természetesen volt (van?)  akinek nagyon fájt a kezdeményezés. Lásd: Bangóné reakcióját