Hogyan legyen a lányunkból független nő?

Szeretettel teli gyermekkor, megfelelő idő a gyermekeskedésre, az apa tisztelete és szeretete, boldog és egészséges szexualitás – egyebek mellett ezek kellenek ahhoz, hogy független, magabiztos nő legyen valakiből, állítja most megjelent könyvében Steve Biddulph pszichológus-tanácsadó.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. május 17. Család.hu

Az ausztrál szakember tíz legfontosabb tényezőt összegyűjtő művét alapvetően egyfajta útmutatónak szánja a szülők számára, akiknek ha kételyeik vannak, akkor jó eséllyel megtalálják benne a választ.

„Minden lány különböző. Egy nőnek a legfontosabb a szexualitásáról szóló pozitív üzenet, hogy eldönthesse, mi történjen a testével, és ennek boldogságot kell okoznia” – nyilatkozta a brit Independentnek Steve Biddulph.

A pszichológus szerint egy lány életében kiemelkedően fontos az apa személye, érdeklődése és támogatása. Nyilván nem jó, ha túlságosan távolságtartó, elfoglalt, vagy bizonytalan a saját szerepét illetően.

Ami a konkrétumokat illeti, a tanácsadó nagyon fontosnak tartja, hogy megtisztítsuk az otthonunkat „a média nők külsejével kapcsolatos egészségtelen nyomásától”, és ne mutassuk saját, testképünkkel kapcsolatos bizonytalanságunkat.

Persze ugyanennyire fontos egy erős női modell jelenléte (ebbe nem csak az anya, hanem például a nagynénik is beletartoznak), csakúgy, mint a szexualitásról folytatott nyitott, pozitív beszélgetések, melyek során sokszor érdemes hangsúlyozni, hogy egyes egyedül ő dönt arról, mi történjen a testével.

A cikk itt folytatódik!