Hogyan legyünk jó nők szülés után, kisgyermek mellett?

Minden nő arra vágyik, hogy egészséges, fitt és szép lehessen. A terhesség és a gyermekszülés vitathatatlanul a természet legnagyobb csodája, ugyanakkor a női testet igencsak igénybe veszi. A kismamáknak a gyermeknevelés nehézségei mellett saját testi panaszaikkal is foglalkozniuk kell. Arról, mihez kezdjünk a plusz kilók, a fáradtság vagy a vitaminhiány okozta problémákkal, Takács Nóra, szépségszakértővel beszélgettünk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. december 20. Imami

Kezdjük először a felesleges kilókkal. Hogyan nyerhetjük vissza régi alakunkat szülés után? Manapság ugyan már nem divat kettő helyett enni és túl sok pluszt felszedni terhesség alatt, de mi van, ha mégis rakódott ránk némi extra zsír?

Nagyon sokáig vezettem egészséges életmóddal kapcsolatos beszélgetős műsort a tévében, így elég sok minden „ragadt rám” a témával kapcsolatban, igaz személyes tapasztalatom még nincs. Úgy gondolom az anyaságot meg kell élni ahhoz, hogy igazán hiteles tanácsot tudjak adni a kismamáknak, egészen addig, inkább csak útirányt jelölhetek ki számukra. Véleményem szerint – és minden szakértővel történt beszélgetésem ebben erősített meg -, a kismama számára is az a jó, ha a terhesség alatt nem terheli meg felesleges plusz kilókkal a szervezetét, csak annyi extrát szed magára, amire tényleg szüksége van. Ennek a leadása pedig sokkal könnyebb feladat szülés után. Jógával, futással, akár otthoni tornával is elérhetjük a kívánt eredményt.

screen-shot-2012-04-26-at-8-31-20-pm

Terhesség alatt/után sokan nem szeretik festetni a hajukat, mihez kezdhetünk a lenövéssel?

Rengeteg szépségápolással kapcsolatos levelet kaptam az elmúlt években és a “hajfestés terhesség alatt” valóban egy rendszeresen visszatérő kérdés. Sokan a hennát vetik be ilyenkor, ami egy természetes hajszínezési mód, mások inkább csak trükkökre kíváncsiak, amivel elfedhetik a lenövést. Erre jó megoldás sötétebb hajú hölgyek esetében, ha egy kis matt, barnás szemhéjporral átütögetjük a hajtövet ott, ahol látványos a lenövés. Nyilván ez nem egy tartós megoldás, de gyors és természetes eredményt kínál, ha már tényleg nagyon zavaró a látvány. Addig pedig ne feledjük jó barátainkat, a sapkákat, kalapokat, kendőket, melyeket bármikor könnyedén bevethetünk.

A cikk itt folytatódik!