Hörcsögök, kaktuszok, régi autók, darvak és gesztenyék – Hová menjünk hétvégén?

Lehet nyuszit gyömöszölni, kiskutyát örökbe fogadni, gesztenyét enni, darut figyelni - mindezt egyetlen hétvégén, csak győzzétek eldönteni, hová menjetek!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 19. Gyarmati Orsolya

Lehet nyuszit gyömöszölni, kiskutyát örökbe fogadni, gesztenyét enni, darut figyelni – mindezt egyetlen hétvégén, csak győzzétek eldönteni, hová menjetek!


Hősök, csodák, legendák – Családi nap a Csodák földjén, a Magyar Nemzeti Múzeumban

Október 20-án, szombaton rendezi meg a Magyar Nemzeti Múzeum a Csodák földjén című családi programját, amelyen a lovagkor elevenedik meg. A résztvevők saját nagyítójukkal fedezhetik fel a múlt kincseit, lovagi tornán, drámajátékokban és tárgykészítő foglalkozásokon vehetnek részt, bábelőadást nézhetnek, sőt, akár táncra is perdülhetnek!

Részletekért katt ide!

Országos kisállat- és növényvásár a PECSÁ-ban

Ezen a hétvégén szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között tartják a Petőfi Csarnokban a már két évtizede rendszeres kisállat- és növényvásárt. A szervezők nagy figyelmet szentelnek az elhagyott, elárvult állatoknak is, remélve, hogy sok-sok kutya és cica talál majd szerető gazdára. A velük együttműködő állatmentő alapítványok állatait ingyenesen lehet örökbe fogadni. A segíteni kész látogatók adományait is – elsősorban eledelt, felszerelést, pokrócokat, stb. – nagy szeretettel várják az állatvédő alapítványok. A játszóházban a gyerekek sok egyéb mellett, ajándékokat is készíthetnek az árva állatoknak.

További infó itt.

A Magyar Lovas Színház műsora Komáromban

Október 20-án, szombaton este hat órakor a Magyar Lovas Színház mutatja be Komáromban a repertoáron szereplő darabok legizgalmasabb jeleneteit. A nézők részleteket láthatnak a Lúdas Matyi, a Trója, a Honfoglalás és a Leányvásár című előadásokból.

Részleteket itt olvashattok!
 
Oldtimer Show

Apák és fiúk! Oldtimer Show négy teljes napon át a SYMA-ban október 20-23 között! Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű-kiállítása a hetvenes évektől a XIX. század végéig röpíti vissza látogatóit. Ebben az évben 300 különleges oldtimer garantálja majd, hogy leessen az állunk a show-n, melynek lesz egy kísérőrendezvénye is: a Military Fesztiválon az I. és II. világháború harckocsijaival, fegyvereivel és katonai öltözékeivel nézhetünk farkasszemet. A fesztivál sztárja minden bizonnyal az 1944-es Tigris (ez egy tank) lesz, amit mindennap többször is megjáratnak a helyszínen; a 39 ezer köbcentis motor óriási robajjal kel életre, így biztosan maradandó élményt nyújt majd a nézőknek / hallgatóknak.

Részletek itt.

Hajnali csillag peremén

Minden kisgyerek fogja meg a játékmackóját és vigye el október 20-án, szombaton délután fél háromra a Budapest Bábszínházba, hogy részt vegyen a mackókról szóló verses-mesés előadáson.
Az előadás hároméves kortól mindenkinek ajánlott.

Részletekért katt ide!

Daruünnep

A daruvonulást figyelhetik meg a vállalkozó kedvű látogatók a Hortobágyi Nemzeti Parkban október 20-án és 21-én.  A késő őszi naplementék eseménye, a Hortobágy egyik leglátványosabb madármozgalma. Az eget betöltő, hangosan krúgató darucsapatok látványa minden szemlélő számára felejthetetlen élményt nyújt. A Hortobágyi Nemzeti Park izgalmas programokat kínál a gyerekeknek is: verses darujátékok, kézműves foglalkozások, népi játszóház várja a legkisebbeket a Daruünnep alkalmából!

Részletek itt.

Gesztenyeünnep

A nőtincsi Seholsziget Élménypark finom, ropogósra sütött szelíd gesztenyével, gesztenyelekvárral és házi gesztenyepürével hív minden érdeklődőt október 20-23 között. A felnőtteket finomra sült gesztenye és forralt bor várja, a gyerekek pedig kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, ahol megtudhatják, mire jó még a gesztenye!

Infó itt.