Hová menjünk hétvégén? – Drótszamár, sárkányfiókák, lovagok

Ezen a hétvégén is válogathattok a jobbnál jobb programokból. Elmehettek Győrbe Györkőcfesztiválra, bringázhattok a Drótszamár Fesztiválon és megcsodálhatjátok a lovagi tornát Visegrádon. Többek között.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. július 06. Gyarmati Orsolya

Ezen a hétvégén is válogathattok a jobbnál jobb programokból. Elmehettek Győrbe Györkőcfesztiválra, bringázhattok a Drótszamár Fesztiválon és megcsodálhatjátok a lovagi tornát Visegrádon. Többek között.


SzamosFeszt

Július 6-án és 7-én a Szamos folyó partján található Cégénydányádi Kastélypark ad helyet a SzamosFesztnek. A kétnapos fesztiválon lesz báb- és utcaszínház Kökény atyiról, Paprika Jancsi, citerazenekar, gólyalábas Sárkányfiókák, horgászverseny, Perseus királyfi és levegőakrobaták.
A teljes programért katt ide!

Bagoly Rudi varázsórája
Zenés mesejátékot láthatnak a Mazsola és Tádé bábfilm ötlete alapján a gyerekek a Városmajori Szabadtéri Színpadon július 8-án, vasárnap 10.30-kor a Pódium Színház előadásában.

Ghymes Fesztivál
Idén is megrendezik a háromnapos Ghymes Fesztivált Tapolcán, Hegymagason és a Szent György-hegyen július 6. és 8. között. Kihagyhatatlan kulturális program és kikapcsolódás ez a badacsonyi borvidéken. A változatos programfelhozatal mellett idén is lesz kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, Szent György-hegyi borok kóstolója, a jó ital után megéhezőket pedig lacikonyhákkal várják.
További információt itt találtok! 

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok Visegrád

Már csütörtökön megkezdődött és egészen vasárnapig tart a minden évben várva várt Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, amely a középkori Visegrád, a gazdag királyi város fénykorának hangulatát, Károly Róbert és Nagy Lajos királyok uralkodásának idejét eleveníti fel lovagi tornákkal, mesterség-bemutatókkal, előadásokkal és középkori vásári forgataggal. A programsorozaton több mint ezer, korhű ruhába öltözött kosztümös szereplő vesz részt.

Részletek itt!

V. Győrkőcfesztivál

“10 helyszínen 1000 program, zsebpénz nem kell, mert ingyen van!”, hirdeti az ötödik Györkőcfesztivál Győrött. A háromnapos rendezvényen (július 6-8.) ingyenes játszótérré alakul az egész város. Lesz Jégvirág tér nyári Mikulással, Tudorpart tudományos kísérletekkel, varázshíd reneszánsz játékokkal, meseváros mesehősökkel, Manófalva Manóolimpiával, kacsaúsztató a Széchenyi téren, és még rengeteg más program!

Klikkeljetek ide a részletekért!

Drótszamár Fesztivál

Az Erdőbénye Drótszamár Fesztivál a “Bort, Bringát, Békességet!” mottó jegyében egy két napos kerékpáros esemény. Ennek fő rendezvénye a hegyibringás maraton, Erdőbényén és környékén a pincék között, a dűlőkön és az erdőben. A verseny érdekessége, hogy a pálya kétszer is keresztezi a falut. A programok között családi túra, gyerekverseny is szerepel!

Itt olvashattok részleteket!

Az igazságtevő nyúl a Margitszigeten

Lázár Ervin mesejátékát nézhetik meg a gyerekek július 7-én, szombaton délelőtt 10.30-kor a Margitsziget meseszínpadán. A Mesekocsi Színház előadása Margitszigeti Szabadtéri Színpad bejáratával szemben található három platánfa által körülhatárolt területen látható.