Hová menjünk hétvégén? – Művészetek völgye, Tata, Margitsziget

Indul a Művészetek Völgye, de Budapesten és Tatán is remek programok lesznek. Olvassátok el, hogy mire számíthattok!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. július 27. Gyarmati Orsolya

Indul a Művészetek Völgye, de Budapesten és Tatán is remek programok lesznek. Olvassátok el, hogy mire számíthattok!


XII. Művészetek Völgye – Kaláka és Szélkiáltó koncert

Ma (pénteken) indul és augusztus 5-ig tart a hét helyszínen megrendezett Művészetek Völgye. Ma délután 15.00-kor a Kaláka Versudvar nyitja meg kapuit Kapolcson egy Kaláka + Szélkiáltó-koncerttel.  

“A Kaláka Versudvar élőhely. Természetes élőhelye a verseknek, daloknak, szavaknak, dallamoknak, ritmusoknak, melyek vígan fickándoznak. Sok-sok príma zenész táncoltat, zsongít, borzongat, hökkent és ámít majd bennünket idén is, és lesznek élő költők, halott költők, szabadságharcos költők, iszákos költők, szerelmes költők, sületlen költők.”
A teljes programért katt ide!

XII. Művészetek Völgye – Nap Panni kalandjai

Szombaton, azaz 28-án délután 14.00-kor kezdődik a Nap Panni kalandjai Kapolcson a Király Udvarban. Nap Panni igazi rosszcsont. Felesel, okvetetlenkedik, mindent jobban tud a felnőtteknél. Egy éjszaka, egy átfeleselt nap után Nap Panni hirtelen rádöbben: nincs egyetlen barátja sem. Ebben a válságos pillanatban előugrik a ruhásszekrényből a pormacska-kabátos, bendzsó-háton lovagoló profi problémamegoldó: Nagy Biriz Lóránt, és a kedveszegett Nap Pannit egy varázslatos utazásra csábítja.

XII. Művészetek Völgye – Vacka Gyerekfesztivál

Ha már elindultok a Művészetek Völgyébe, vigyetek gyerekenként egy-egy megunt játékot is, ez ugyanis a “belépőjegy” a Vackavasárnapraforgóra, azaz a Kossuth Rádióból jól ismert Vacka rádió gyerekfesztiváljára, amit a monostorapáti Rosinante Fogadóban rendeznek vasárnap, azaz július 29-én 10 és 17 óra között.

Részletekért kattints ide!

Koraszülött nap

Holnap, azaz 28-án 10 órakor kezdődik a Koraszülütt nap a budapesti Orczy Kalandparkban. A rendezvény előadásokon, beszélgetéseken keresztül igyekszik bemutatni, hogy a sokszor emberfeletti küzdelem, amit születésükkor, vagy azóta is folytatnak mi mindenre teszi őket képessé és hogy a sok idő, energia és figyelem igenis meghozza a gyümölcsét.

Részleteket itt olvashattok!

Mocsármese-mesejáték

Vasárnap 11 órakor kezdődik Szentendrén a Dunaparti Művelődési Házban a Mocsármese. A színdarab a kedvesen furcsa mocsárlények a Dindinnák, és az ember találkozásának történetén keresztül, az értelmetlen előítéletekről, megértésről, bátorságról, barátságról, családról mesél a gyermekeknek. A látvány, indiai zene és tánc, a gyerekeket az esőerdők és mocsarak növényei, és állatai világába kalauzolja.

Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivál

A vizek városa, Tata július 27. és 29. között első alkalommal ad otthont a Tatai Utcazene és Művészeti Fesztiválnak. A háromnapos rendezvényen minden korosztály megtalálhatja a kedvére való programot. Az Öreg-tó partján álló nagyszínpadon esténként népszerű zenekarok lépnek színre, a legkisebbeket szombaton és vasárnap délelőtt Halász Judit, illetve az Alma zenekar várja. A képzőművészet hagyományait tisztelő városban a fesztivál ideje alatt az Esterházy-kastélyban fiatal kortárs alkotók munkáiból látható kiállítás, míg a kastély udvarán az antikvitás, a múlt művészete jelenik meg. A helyi tradíciót követve népi iparművészek, fazekasok, szövők, bőrösök is bemutatják majd portékáikat, a Tatai Kézművesek Szövetsége pedig kézműves foglalkozásokat is tart majd a családoknak.

A részletes program itt olvasható

Folyók között mi terem – “vadat és halat, s mi jó falat…”

A Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum közös projektjének soron következő családi napján a magyarországi halfajokkal valamint a halászháló-szövés rejtelmeivel ismerkedhetnek meg a gyerekek július 28-án 10 és 17 óra között  a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.  A Tavasztól-őszig magyar tájakon című ötalkalmas, a magyar tájakat és a hazai termékeket népszerűsítő, díjmentes programsorozat negyedik etapján a Balaton-felvidéki és a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság lesz a múzeum vendége.

Lesznek érdekes előadások, játékok és kézműveskedés, lehet majd igazi balatoni halételeket kóstolni, illetve vásár, tárlatvezetés és zeneműhely is várja a látogatókat, akik ez alkalommal az ártéri gazdálkodás napjainkban újraéledő világán és termékein keresztül kaphatnak ízelítőt szép honi hagyományainkból.A három évszakon átívelő, a magyarországi nemzeti parkokkal együttműködésben megvalósuló rendezvényeken a kiemelkedő természeti adottságokkal bíró térségek, a kiváló minőségű hazai élelmiszerek, a páratlan népművészeti és kismesterségi hagyományok mutatkoznak be.

Részletes program itt található! 

Csillagvitéz bábjáték

Sütő András meséje látható július 29-én, vasárnap fél 11-kor a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Mesebolt Bábszínház és a Kőszegi Várszínház közös produkciója az emberi létezés kérdéseiről beszél, a gyerekek számára átélhető módon. A vásári bábjáték hagyományai keverednek a népmesék csodás elemeivel és mesei igazságszolgáltatásával. A mesejáték ízes erdélyi nyelvezeten szólal meg, amelyben a régi meseízek és fordulatok maivá frissülnek.

Piroska és a farkas a Margitszigeten

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad bejáratával szemben található platánfánál adja elő Kovács Robi és a Görbetükör Színi Társulat a Piroska és a farkast július 28-án, szombaton fél 11-től. Kovács Robi foglalkozását tekintve: színész, műsorvezető. A nézők többsége A világ legrosszabb gyereke című ifjúsági film főszereplőjeként és a Kölyökidő című televíziós műsor tagjaként ismerte meg. Saját társulatának matiné repertoárjából a klasszikus Grimm-mesét, a Piroska és a farkast adják elő sok interaktivitással és játékkal.