Hová menjünk hétvégén? – Sárkányfeszt, Ördögkatlan, Dinnyenap

Ezen a hétvégén sem kell otthon unatkozni, hiszen lesz balatoni Süsü-happening, margitszigeti mesejáték-dömping, ördögkatlanos mindenféle és ópusztaszeri dinnyeözön! Olvassátok el programajánlónkat!  

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. augusztus 03. Gyarmati Orsolya

Ezen a hétvégén sem kell otthon unatkozni, hiszen lesz balatoni Süsü-happening, margitszigeti mesejáték-dömping, ördögkatlanos mindenféle és ópusztaszeri dinnyeözön! Olvassátok el programajánlónkat!


BRUB – Egy zokni, aminek párja nincs!

A Margitszigeti Meseszínpadon augusztus 4-én, szombaton délelőtt fél 11-től látható Brub, a zokni története. Kalandjaiból kiderül, hogy mitől lesz náthás egy életerős porszívó, hogyan érdemes játszani a bújócskát, kitől kérhetünk kölcsön bátorságot, és mikor támad a kupiszörny.

Szent György és a sárkány

Ugyancsak a Margitszigeten, a Szent Margit kolostor-romoknál adja elő vasárnap, azaz augusztus 5-én, fél 11-től az Apró Színház a Szent György és a sárkány című mesejátékot. Az előadást élőzenés táncház zárja.

Macskakirály

Vasárnap 10.30-kor kezdődik a Macskakirály című előadás a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A mese Katica, a szegény kislány kitartásáról és megpróbáltatásairól szól, aki elindul világgá, hogy megtalálja az ő királyfiját.

Ördögkatlan Fesztivál

Akik nem tudtak lemenni az Ördögkatlanba már augusztus 1-jén, ne keseredjenek el, hiszen még egész hétvégén tart a három helyszínen, Nagyharsányban, Kisharsányban és Palkonyán megrendezett összművészeti fesztivál. A gyerekek kikapcsolódásáról többek között Halász Judit és a Bóbita Bábszínház gondoskodik, de lesznek Franciaországból érkező cirkusztársulatok is.

Részletes programot itt találtok

Utazz Holddal! Titokzatos éjszakai túra a gemenci erdő rengetegében

Izgalmas kalandra várja a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja azokat a bátor vállalkozókat, akik szeretnék megtudni, milyen lehet Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdeje teliholdkor. A program augusztus 4-én, szombaton 18.30-kor kezdődik Pörbölyön az Ökoturisztikai Központban egy kiállítással. Ezután a túrázók a Gemenci Erdei Vasúton elutaznak Nyárilegelő megállóhelyig, majd gyalogtúrán fedezik fel Nagy-Gyékényes környékét. A gyalogtúra végén teával és pogácsával vendégelik meg az erdőgazdaság munkatársai a megfáradt turistákat a Rezéti- Duna partján, majd a kisvasút a kiinduló állomásra, Pörbölyre szállítja vissza a sok élménnyel gazdagodott résztvevőket. Az eseményen csak előzetes bejelentkezés alapján lehet részt venni!

Dinnyenap

Dinnyenapot szervez az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark augusztus 4-én, szombaton. A rendezvényen a látogatók betekinthetnek a dinnyetermesztés hagyományos módszereibe, megtudhatják, melyek az érett görögdinnye ismérvei. A vállalkozókedvűek dinnyesúlysaccoló és dinnyeevő versenyre nevezhetnek. A helyben főzött sárgadinnyelekvár kóstolása mellett természetesen mindenki kedvére fogyaszthat a mézédes gyümölcsből.

A részleteket itt nézhetitek meg! 

Sárkány fesztivál

Süsüvel, a sárkánnyal tölthetik a gyerekek az egész hétvégét Balatonszárszón a Csukás Színházban és a központi strandon. A kétnapos rendezvény szombat reggel 9.30-kor kezdődik, amikor Süsü megérkezik a sárkányhajón. Lesznek mesejátékok, küzdelem a sárkánnyal, lufieregetés, és még sok minden más.

Részletes program itt!