Idén is átadták Az Év Családbarát Vállalata-díjakat, mutatjuk, kik nyertek!

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom hatodik alkalommal adta át Az Év Családbarát Vállalat-díjakat. Ünnepélyes keretek között, a már hagyománynak számító gálán kis-, közepes,- és nagyvállalatokat díjaztak. A fődíjak mellett Családbarát Vállalat címet és különdíjakat is kaptak a pályázó cégek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családbarát
2018. november 19. Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

A Budapest Music Centerben megrendezett gálaestet Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnöke nyitotta meg. A gálaesten részt vevő vállalatok képviselőit modern gondolkodású cégvezetőkként jellemezte, “akik felismerték, hogy attól lesz több nyereség, ha egyre jobb vállalattá válnak,” ahol „a dolgozók nem csak mosolyogva mennek munkába, hanem mosolyogva is jönnek el” és „a dolgozóknak boldogok a gyerekeik is, mert jut rájuk idő.

A rendezvény fővédnöke, Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter elmondta: „Az Év Családbarát Vállalata pályázat és díjkiosztó ünnepség jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy minél több munkahelyre van szükség, amely segíti a család és a hivatás összehangolását.” Hozzátette, hogy „a kormány azon dolgozik, hogy minél jobb feltételeket teremtsen a családalapításhoz, a gyermekvállaláshoz, valamint a munka és a családi élet összeegyeztetéséhez.”

A felszólalók között volt őexc. Pascale Andréani Franciaország magyarországi nagykövete, aki dicsérte a Mozgalmat a családok munkahelyen való támogatásában végzett munkájáért. Emellett hangsúlyozta a francia állam úttörő szerepét a dolgozó nők és családok segítésében. Saját tapasztalatairól is beszélt, kiemelte a családon belüli szolidaritás kulcsszerepét.

Charles Handy üzlet-, szervezet- és társadalomelméleti szakértő videóüzenetben osztotta meg gondolatait a jelenlévő vállalatvezetőkkel, melyben az egyéni, szervezeti és társadalmi sikerességről, a vállalati kultúra és a vezetői módszerek megújításáról beszélt.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja Az Év Családbarát Vállalata-díjjal, hogy ösztönözze a vállalati szféra résztvevőit a családbarát szemléletű vállalati kultúra meghonosítására és terjesztésére.  Idén is három olyan vállalat vehette át a fődíjat, amelyeknél a munka és a család összeegyeztethetősége alapvetően megjelenik a vállalati kultúrában.

Kisvállalat kategóriában a Bepatek Kft. mosodatechnológiai cég vehette át a díjat, ahol a vállalat ügyvezetője felismerte, hogy munkavállalók lelki egészsége érdekében érdemes humán szakembert alkalmazni. Az ő segítségével épült ki egy nagyvállalatok számára is példaértékű családbarát stratégia.

Közepes vállalat kategóriában a BPO Audit Tax, könyvelési szolgáltató kapta a fődíjat, ahol a HR-es kollégával a gyakornokok is együtt tervezhetik a karrierjüket, úgy hogy a munka-magánélet harmónia iránti igény is megjelenik a tervezés során. A rugalmas munkaszervezési formák nagy aránya mellett odafigyelnek rá, hogy a kollégáktól érkező ötleteket beépítsék a vállalat életébe.

A nagyvállalat kategória fődíjasa a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. lett. Egy nagyvállalat, ahol megünneplik az apák napját és nőnap alkalmával a női szerepek összehangolását segítő programot kaptak a kollégák. Induló “Valóra váltjuk álmodat!” programjukban dolgozói ötlet pályázatot hirdetnek, a beérkező álmok közül közösségi döntés alapján választják ki azt, amelyiknek a megvalósítását a vállalat támogatja.

A fődíj átadásán túl a Mozgalom különdíjban részesítette az ExxonMobil Üzletsegítő Központ Magyarország Kft.-t a Family Advisor munkakör kialakításáért, amelynek a családsegítés és tanácsadás a célja. Videó különdíjat kapott a Celanese Magyarország Kft. a rendszeresen megrendezett tematikus táborokért, és komplex családbarát intézkedéseiért.

Minden évben díjazzák azokat a vállalatokat is, akik szoros együttműködésben vannak a Mozgalommal, és jó gyakorlataik példamutatóak a többi vállalat számára is. 2018-ban Mentorszervezet címet kapott a/z:

  • BT (British Telecommunications)
  • GE Magyarország Kft.
  • K&H Bank Zrt.
  • Magyar Telekom
  • com
  • Prolabora Kft.

 

A fődíjak, különdíjakon túl a Mozgalom minden évben Családbarát Vállalat Címmel illet minden olyan pályázó vállalatot, amely sokat tesz a családbarát körülmények vállalaton belüli megteremtéséért.

A 2018-ban címet kapott vállalatok:

·         Agrosprint Zrt.

·         BDO Magyarország Kft.

·         Bepatek Kft.

·         Budapesti Közlekedési Központ

·         BPO AUDIT TAX Kft.

·         Budapest Bank Zrt.

·         Celanese Magyarország Kft.

·         CompuTREND Zrt.

·         DevMads Kft.

·         ExxonMobil Üzletsegítő Központ Magyarország Kft.

·         Gallus csoport

 

·         Grundfos Magyarország Gyártó Kft.

·         IBM Hungary ISSC Kft.

·         Magyar Olaj és Gázipari Nyrt.

·         Metlife Zrt.

·         MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

·         NI Hungary Kft.

·         PC Trade Systems Kft.

·         Philip Morris Magyarország Kft.

·         SHS Kft.

·         Szerencsejáték Zrt.

·         Waberer’s- Szemerey Logisztika Kft.