Idén is Ezer család énekel anyák napja alkalmából a Millenárison

Immár sokéves hagyománnyá vált, hogy a családok együtt énekelve ünneplik az anyák napját. A május első hétvégéjén megrendezésre kerülő családi eseményt a Fiatal Családosok Klubja és a Ringató szervezi. A meghitt ünnepnek ezúttal a Millenárison található Nemzeti Táncszínház ad otthont. A programmal igyekeznek megszólítani a kicsiket és nagyokat is. A Ringató mellett a Kolompos együttes várja majd a családokat, akik egy vidám táncházzal zárják majd az eseményt.

Ringató
2019. május 03. FICSAK

A Fiatal Családosok Klubja és a Ringató idén is olyan eseményt szervez, mely az édesanyákról és a szeretetről szól. Immár sokéves hagyománnyá vált, hogy a családok így – együtt énekelve – ünneplik az anyák napját. A május első hétvégéjén megrendezésre kerülő családi esemény. A meghitt ünnepnek ezúttal a Millenárison található Nemzeti Táncszínház ad otthont. A programmal igyekeznek megszólítani a kicsiket és nagyokat is. A Ringató mellett a Kolompos együttes várja majd a családokat, akik egy vidám táncházzal zárják majd az eseményt.

Közös éneklés a Ringatóval

A Ringató egyik legfontosabb célkitűzése, hogy felébresszék a felnőttekben a kedvet az énekléshez, oldott légkörben, hogy minél boldogabban éljék át a közös éneklés és játék élményét. A foglalkozások erre adnak lehetőséget és mi ezt a légkört, ezt a hangulatot hozzuk el ilyenkor. Természetesen az is fontos cél, hogy bíztassuk a szülőket arra, hogy a gyermekek zenei nevelése kezdődjön el már a legkisebb korban. Ezen élmények nyomán a kicsik érzékennyé, fogékonnyá válnak a jó zene, a művészetek iránt. Ezért hasznos és remek dolog élő énekszóval, mondókákkal, hangszerjátékkal körbevenni őket.

„Igyekszünk minden eseményünkkel, aktivitásunkkal hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az összefogás. Együtt, karöltve még többet tehetünk a családokért. Szeretnénk megmutatni a hazai családszervezetek erejét és azt, hogy a közös munka még nagyobb eredményeket hozhat. Adventi Jótékonysági Vásárunkba minden családszervezetet bevonunk egy jó cél érdekében, az anyák napját pedig immár második alkalommal szervezzük a Ringatóval. Nagyon tiszteljük a Ringató munkáját, Gróh Ilona elkötelezettségét és fontosnak tartjuk azt a fajta értékteremtést, amit zenei programjukkal képviselnek.” – mondta el Király Nóra, a FICSAK alapítója.

A Ringató családi, művészeti nevelési program. Zenei élmény- nyújtás által mintát adnunk a szülők számára, hogy hogyan kezdődhet a családban a zenei nevelés. Fontos, hogy az édesanyák higgyenek abban, hogy a saját éneklésük, mondókázásuk lelki táplálékul szolgál a kisgyermekük számára. Ne féljenek énekelni, leljék örömüket a dalban, a közös játékban. Örülök, hogy azzal foglalkozhatom, amit igazán szeretek. Vallom, hogy az a fontos, hogy az életben úgy boldoguljunk, hogy közben boldoggá tegyünk másokat…” – mondta el Gróh Ilona, a Ringató alapítója.

Ezer család énekel- anyák napja a Ringatóval

Időpont: 2019. 05. 04. szombat 10:00-13:00 óráig

Helyszín: Nemzeti Táncszínház, Millenáris B épülete, Kis Rókus u. 16-20, 1024 Budapest

Program:

9:30 Kapunyitás, regisztráció

10:15 Hívogató muzsikaszó, a Ringató foglalkozásvezetők zenés bevonulása az aulába a családokkal

10:30  Ünnepélyes megnyitó

10:35-11:20 Közös anyák napi Ringató. Interaktív gyerekkoncert

11:20-11:55 Játék, kézműveskedés

12:00 Sorsolás, nyereményátadás

12:10 Kolompos családi koncert és táncház

Egyéb kísérőprogramok: Ringató könyvek vására, babahordozási tanácsadás, kézműveskedés, játszósarok.