Az alábbi tartalom 18 éven felülieknek tekinthető meg, mivel az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Elmúltál 18 éves?

Igen
Nem

Így erőlteti rá egy orvos a gátmetszést indok nélkül egy anyára (vigyázat, felkavaró képsorok!))

Adott egy szülés. A tolófájásoknál tartunk. Az anya összesen két nyomáson van túl. Az orvos közli, hogy ő akkor most gátmetszést csinál. A „miért” kérdésre az anya nem kap választ. Azt a kérését, hogy „ne vágjon meg”, az orvos meg sem hallja. Dióhéjban ez történt egy anyukával, nevezzük Kellynek, aki sok más nővel együtt elmesélik, milyen módon érte őket megaláztatás, illetve hogyan alkalmazták rajtuk az ún. nőgyógyászati erőszakot.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. február 20. Családháló

Kelly a szülés után beperelte az orvost. Magáról az eseményről szerencsére videó is készült. A filmen jól hallatszik, ahogy az anya újra és újra arra kéri az orvost, hogy ne vágja át a gátat. Az orvos közönyös hangon hallgatja a nőt, miközben előkészíti a szikét. A háttérben Kelly nővére az orvos pártját fogja, mondván „ő a doktor, tudja, mit csinál”.

Az, hogy egy vajúdó nőnek a beleegyezését kell adnia minden egyes beavatkozáshoz, egy dolog. Egy másik, hogy tájékoztatni is kell ám őt arról, mire készül az orvos, és ezt – amennyire a körülmények engedik – meg is kell vitatni. Persze a helyzet abszurd: ugyan kinek van ereje két tolófájás között az igazáért harcolni? És ha még ki is nyitja a száját, az esetek többségében az orvos a baba egészségére hivatkozva úgyis elvégzi az általa preferált beavatkozást, akkor is, ha nincs rá szükség. Márpedig ilyen gyakran előfordul.

Ennek az alá-fölérendeltségnek köszönhetően a legtöbb nő inkább meg sem szólal, hiába éri egyik bevatkozás a másikat. Mások szólnak, de nem hallgatják meg őket, vagy egy-két jól irányzott mondattal elveszik a kedvüket a további ellenkezéstől, tisztelet a kivételnek.

Szerencsére egyre több olyan szervezet alakul, amely épp az ilyen helyzetek ellen harcol. (Hazánkban pl ilyen az EMMA Műhely – a szerk.)

További szavak helyett nézzétek meg a fenti videót! Érdemes!

via