Így kell biztonságosan használni a gyermekülést

Rengeteget lehet arról hallani, olvasni, hogyan is kell biztonságosan rögzíteni az autóban a gyermekülést, azonban még így is akadnak olyan, elsőre apróságnak tűnő dolgok, amelyek kifejezetten veszélyesek lehetnek, ha nem figyelünk - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
utazás
2018. március 20. csalad.hu

Ilyen apróságnak tűnik az, ha a gyermekülést úgy rögzítjük az autóban, hogy annak teteje a fejtámasz alá kerül – hívja fel a figyelmet a Child Seat Safety Limited a közösségi médián keresztül. A helyes megoldás ugyanis a fejtámlák teljes eltávolítása.

„Egy baleset során a gyermek teste előre mozdul és az ülésnek követnie kellene. Ha az ülést a fejtámla megakasztja, akkor a gyermek az ülés védelme nélkül mozdul előre” – írta a szóvivő a Facebookon. „A fejtámlákat el kell távolítani és a csomagtartóba helyezni, vagy meg kell őket fordítani” – tette hozzá.

„Ez nem ritka probléma, nagyon sokszor láttuk a gyermekülés-ellenőrző eseményeinken” – mondta Jan James, a Good Egg Safety vezérigazgatója. (A brand a család biztonságát szavatoló termékeket forgalmaz.)

„A probléma könnyen megoldható a fejtámlák eltávolításával, így nem zavarja a gyermekülések hatékonyságát, aminek feltétlen elsőbbséget kell élveznie” – fogalmazott, hozzátéve, hogy sok szülő nem hallott még erről.

A bejegyzés folytatásához kattints.