Így segíthet másokon karácsony előtt

Pár hete megismerhettek három hétköznapi angyalt, akik nemcsak év végén segítenek a rászorulókon. Most bemutatunk pár olyan lehetőséget, amivel ön is tud csatlakozni hozzájuk egy vagy akár több alkalom erejéig.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. december 19. Dívány

Mesés segítség a rászoruló gyermekeknek

Küldj egy mesét! néven új jótékonysági kezdeményezés indult, melynek keretében a nehéz sorsú gyermekeknek lehet mesekönyvet küldeni. Bár az akció karácsony előtt rajtolt, egész évben várják majd a felajánlásokat. Ez a kezdeményezés megteremti a lehetőségét annak, hogy a mesék segítségével tegyék könnyebbé a nehéz sorsú gyermekek mindennapjait az adományozók.

“A gyermekek egészséges fejlődéséhez bizonyítottan kellenek a mesék, ezek segítségével élhetik meg azokat a kis csodákat, amikre szükségük van. Íróként ezért gondoltam úgy, hogy ebből az irányból próbálok meg segíteni. Hiszek a mesék erejében.” – mondta el a kezdeményezés ötletgazdája, Kalocsai Magdolna.

A Küldj egy mesét! program keretében a feleslegessé mesekönyvek kelhetnek új életre és okozhatnak ismét örömöt a gyermekeknek. A felajánlott könyveket postafiókba lehet küldeni, az adományok eljuttatásáról bővebb információt a „Küldj egy mesét” Facebook-oldalán találhatunk.

donation-box-hands-adding-cans

Támogassa a karácsonyi vásáron szervezeteket

Karácsonyig mindennap egy szuper alapítványt vagy egyéb civil szervezetet lehet támogatni kisebb vagy nagyobb pénzadománnyal a budapesti Vörösmarty téren felállított, karitatív karácsonyfa segítségével. Idén, a Vörösmarty téren állítottak fel egy karitatív karácsonyfát, kifejezetten azzal a szándékkal, hogy közös erőből “díszítsük fel” az adventi időszakban.

December 1-24-ig minden nap egy-egy alapítványt lehet támogatni. Azt, hogy melyik napon melyik alapítványt, és az utaláshoz szükséges számlaszámot a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár Facebook-oldalán teszik közzé. Az adott szervezetnek 24 órán keresztül lehet adományozni, este 20.00-tól másnap 20.00-ig.