Ilyen az élet a Vörös Hadsereg Általános Iskolában – FOTÓK!

Indulókat tanulnak, és tornagyakorlattal győzik le a hideget a fűtetlen tanteremben. Ilyen az élet egy kínai katonai iskolában.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. február 16. MNO

Piszkos szürkéskék katonai egyenruhába és piros nyakkendőbe öltözött gyerekek sorakoznak a Jang Töcse általános iskola előtt. A Vensuj városának hegyvidéki területén fekvő intézményt több mint száz éve alapították, a Csing-dinasztia utolsó éveiben.

Ez az iskola mára már nem ugyanaz az az iskola, mint akkor volt. Jang Töcse 2008-ban óriási változáson ment keresztül. Átalakult, és megkapta a Vörös Hadsereg Általános Iskola titulust, ezzel csatlakozva közel 200 másik intézményhez, amelyet Kína forradalmi vörös elitje alapított országszerte.

Ezek az iskolák extrém példái a Kínai Kommunista Párt által hirdetett hazafias oktatásnak. A kritikusok ezzel szemben szimpla agymosodának nevezik.

Az iskola igazgatója, Mu Csunjung szerint azonban erről szó nincs, csupán arra készítik fel a kicsiket, hogy felnőtt korukban is keményen dolgozzanak. És hogy emlékezzenek, honnan jöttek. Hozzátette, hogy erre Kujcsou tartományban különösen nagy szükség van, mivel ez az ország egyik legszegényebb területe. – Bár most már viszonylag kényelmesen élnek a családok, fontos, hogy a gyerekek megtanulják, milyen nehézségekkel kellett itt szembenézniük a múltban.

A cikk itt folytatódik!