Ingyenes Napimami előadás – ezúttal a hisztiről!

Regős Judit, a népszerű családi tanácsadó, a Nem születtél Anyának című könyv szerzője ingyenes előadássorozatot indított sokakat érintő, családi és párkapcsolati témákról, közérthető nyelven. Az április 9-i Napimamin a Szülők Háza Mozgalom vezetője a hiszti hátteréről, tipikus okairól fog beszélni és gyakorlati tanácsokat ad majd, hogyan érdemes a problémát kezelni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
hiszti
2018. április 06. Közlemény
A gyermeksírás nem csupán a kicsi, de a szülei számára is rendkívül megterhelő. Kevés nehezebb dolog van a gyermeknevelésben, mint egy reménytelenül zokogó vagy fülsiketítően sivító gyermek megvígasztalása úgy, hogy talán még magunk sem tudjuk, mi a valódi probléma.
A kicsi csecsemő máshogyan sír, ha éhes, ha szeretné, hogy tisztába tegyék, ha fáradt vagy éppen unatkozik. Kezdő szülőként talán nehéz elhinni, de pár nap, hét alatt megtanulható, hogy, a baba mit is akar a sírásával jelezni, így legtöbb esetben azonnal segítségére is lehet sietni.
Nagyobb kihívás elé állítja az anyákat és apákat a két- háromévesek dackorszakát övező hisztik időszaka. Vannak gyerekek, akik különösen erős próbának teszik ki a szüleik idegeit egy-egy rendkívül látványos és hangos hisztirohammal. Ha ezt nyilvános helyen teszik, garantált, hogy a szülők kapnak néhány kelletlen tanácsot a “közönség” soraiból is, és persze a szülőkön kívül mindenkinek remek ötletei vannak, hogyan lehet megfékezni a csemetét.
Vajon valóban a megfékezés a leghatásosabb módszer, amellyel véget szakíthatunk egy hisztirohamnak? Ahhoz, hogy segíthessünk a gyermekünkön és nem utolsósorban saját magunkon is, tudnunk kell, hogy általában mi oka van egy kétévesnek a hisztire és adott szituációban pontosan mi csapta ki nála a biztosítékot.
Az április 9-i Napimami előadáson Judit a hiszti hátteréről, tipikus okairól fog beszélni és gyakorlati tanácsokat ad majd, hogyan érdemes a problémát kezelni.
[shortcodefblock title=”Cry Baby – Minden, amit tudni akarsz a hisztiről” igazitas=”right” szelesseg=”100″]A harmadik előadásra “Cry Baby – Minden, amit tudni akarsz a hisztiről” címmel kerül sor április 9-én 17.30-kor, ezúttal Érden, a Szülők Háza Otthon Melege Családi Napközi és Játszóházban (2030 Érd, György u. 63.). Az eseményre előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a napimami@napimami.hu email címen lehet. [/shortcodefblock]