Ingyenes programok várják a családokat a Dunapest fesztiválon

A szeptember 1-3. között megrendezésre kerülő fesztivál célja, hogy a gyerekek megbarátkozzanak a Dunával.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családi program
2017. augusztus 28. Családháló

A tavalyi siker után idén is lesz Dunapest fesztivál, fókuszban a Dunával, városi sétákkal, koncertekkel, művészeti programokkal, a hétvégén, szeptember 1-től 3-ig. Az eseménysorozatot a Budapesti Fesztiválzenekar fényfestéssel kísért koncertje zárja a Várkert Bazárban. A felnőttek mellett a gyerekek számára is lesznek érdekes programok, a Duna Plaza közelében lévő Népszigeten, szombaton 10-16 óráig. Az ingyenes, vízparti programok célja, hogy a gyerekek jobban megismerjék a Dunát és érzékenyebbek legyenek legnagyobb folyónkra. A kézműves foglalkozáson a folyóparton található elemekből készíthetnek műalkotást, a WWF programján pedig a Duna élővilágával ismerkedhetnek.

A hétvégi Dunapest fesztiválon, a Cellux Csoport foglalkozásán a Duna által inspirált vízparti játékok elkészítésére nyílik lehetőség. A résztvevők újrahasznosítható háztartási hulladékból elkészíthetik saját horgászfelszereléseiket vagy hajónaplót csinálhatnak maguknak, amelyben megörökíthetik legemlékezetesebb vízparti élményeiteket.

A WWF Magyarország Élő Duna programján a gyerekek egy életnagyságú társasjátékon végighaladva tudhatnak meg izgalmas részleteket legnagyobb folyónkról, állat- és növényvilágáról, természeti kincseiről, miközben a kisebbeket színezőkkel és pandaálarc-készítéssel várják.

Kép: Dunapest.hu

 

A Deák 17 Galéria a természeti tárgyakkal alkotott művészet, a landart műfaját mutatja meg a gyerekeknek, akik ajándékot is kapnak a foglalkozáson.

A gyerekek mellett a szülők számára is izgalmasnak ígérkezik az Inspirál Cirkuszközpont programja: a csapat profi oktatóitól a zsonglőreszközök használatának alapjait lehet megtanulni és próbálkozni a labdával, a buzogánnyal, a meteorral, az ördögbottal vagy a hulahopp karikával.

A Budapest Főváros Önkormányzatával összefogásban második alkalommal megvalósuló  Dunapest fesztivál célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a Dunára és a városlakók folyóval való kapcsolatára. A koncertek, színházi előadások, képzőművészeti bemutatók, irodalmi beszélgetések, filmvetítések, városi séták és egyéb urbanisztikai programok segítségével a városlakók újra felfedezhetik a Budapestet kettészelő folyót.

A teljes program a dunapest.hu oldalon érhető el, a programfüzetet pedig ITT nézhetjük meg.