Itt a tanév rendje, a láblógatás éve jön!

A tanév 180 napos, de lesz benne egy csomó szünet és hosszú hétvége is. A projekthetek és mérések időpontjait is itt találjátok, extra infóként pedig még azt is kiszámoltuk, hogy melyik szünetre hány nap szabadságot kell kivenni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. augusztus 29. Dívány

Idén elég viccesen kezdődik a tanév, szeptember 1-je ugyanis péntekre esik. Nem baj, egy nap fáradalmait legalább biztosan sikerül kipihenni a gyorsan eljövő hétvégén. Az utolsó tanítási nap a szokásos június 15-e, ami szintén péntekre esik majd. A kettő között pedig 180 tanítási nap lesz, mínusz egy vagy két nap a 9-12 osztályosoknak. Az érettségizők pedig május 3-án mennek utoljára iskolába.

Az első félév szintén szokás szerint január 26-ig tart, a félévi értesítőt február 2-ig kell megkapniuk a szülőknek.

Most pedig jöjjön a lényeg: a szünetek

Szeptemberben végig iskola, nincs mese, nincs szünet.

Október 23. hétfőre esik, ünnepnap, nincs iskola, nincs munka.

Az őszi szünet hivatalosan október 30-tól november 3-ig tart, ami elvileg öt nap, gyakorlatban viszont előtte-utána még ott a hétvége, így kilenc nap szünettel számolhatnak a gyerekek. Dolgozó felnőtteknek segítségként: 4 munkanapon kell megoldani a gyerekfelügyeletet (ha kicsik), mert november 1., Mindenszentek, munkaszüneti nap, a többi meg hétvége.

A szünet előtti utolsó tanítási nap 2017. október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2017. november 6. (hétfő).

A téli szünet december 27-től 2018. január 2-ig tart, ami így elég furcsán néz ki, de nyugalom, beleesik a karácsony is. Az utolsó tanítási nap december 22-e, péntek lesz, utána jön a hétvége, ennek a vasárnapján lesz Szenteste, és utána hétfő-kedd karácsony első és második napja. A szünet tehát hivatalosan 27-én kezdődik, előtte ünnepnapok vannak.

A cikk itt folytatódik!