Családháló

Kezdőoldal Háttér Játszótér nyílt mozgáskorlátozott gyermekek számára

Játszótér nyílt mozgáskorlátozott gyermekek számára

Mozgáskorlátozott gyerekeknek épült új speciális játszótér Győrben. Természetesen a park nyitott minden gyermek számára, bejáratán a “játszunk együtt” felírat olvasható.

Családháló, MTI, Hirado.hu,

Mozgáskorlátozott gyermeke számára épült játszóteret avattak hétfőn Győrben a Barátság Parkban. Olyan speciális játékok vannak felállítva a játszótéren, amelyek könnyen hozzáférhetőek a fogyatékossággal élők számára is. A különböző hinták például úgy vannak kialakítva, hogy kerekesszékkel is használni lehessen őket. Különleges, magasított homokozó biztosítja a hozzáférést épek és nem épek számára egyaránt. A park ugyanis nyitott minden gyermek számára.

Az épek és nem épek együtt közösen használhatják ezeket a játékokat, és így könnyebb lesz egymás elfogadása, hiszen a gyerekek érzékelik azt, hogy minden ember egyenlő, és ha ehhez hozzá tudtunk járulni, azt gondolom, hogy valami jót tettünk a társadalomnak – nyilatkozta a megnyitón Borkai Zsolt, Győr polgármestere. A játszótér bejáratán a “játszunk együtt” felírat olvasható.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Így győzzük le a gyermek félelmeit a fogorvostól

Bár a fogak rendszeres ellenőrzése nagyon fontos, sok gyermek érthetően fél fogorvoshoz menni - írja a csalad.hu. Következzen 7 tipp,...

Close