Játszótér nyílt mozgáskorlátozott gyermekek számára

Mozgáskorlátozott gyerekeknek épült új speciális játszótér Győrben. Természetesen a park nyitott minden gyermek számára, bejáratán a "játszunk együtt" felírat olvasható.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kerekesszék
2018. április 17. Családháló, MTI, Hirado.hu

Mozgáskorlátozott gyermeke számára épült játszóteret avattak hétfőn Győrben a Barátság Parkban. Olyan speciális játékok vannak felállítva a játszótéren, amelyek könnyen hozzáférhetőek a fogyatékossággal élők számára is. A különböző hinták például úgy vannak kialakítva, hogy kerekesszékkel is használni lehessen őket. Különleges, magasított homokozó biztosítja a hozzáférést épek és nem épek számára egyaránt. A park ugyanis nyitott minden gyermek számára.

Az épek és nem épek együtt közösen használhatják ezeket a játékokat, és így könnyebb lesz egymás elfogadása, hiszen a gyerekek érzékelik azt, hogy minden ember egyenlő, és ha ehhez hozzá tudtunk járulni, azt gondolom, hogy valami jót tettünk a társadalomnak – nyilatkozta a megnyitón Borkai Zsolt, Győr polgármestere. A játszótér bejáratán a “játszunk együtt” felírat olvasható.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba