Jógával a terhességért?

Újabb és újabb módszerekhez folyamodik az a nő, aki bár szeretne, mégsem lesz terhes. Ezek egyike a Luna jóga, amely, ha önmagában nem is csodaszer, ártani legalább biztosan nem fog. Olyan "mellékhatásai", mint a kikapcsolás, az ellazulás, az önmagukra figyelés, fizikai erősödés, a helyes légzéssel járó oxigénturbózás - egyértelműen a mindennapi stresszből, problémákból segítenek kiragadni bennünket, ami csak a javunkra válhat teherbeesési terveink idején is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. július 19. Gyarmati Orsolya

Újabb és újabb módszerekhez folyamodik az a nő, aki bár szeretne, mégsem lesz terhes. Ezek egyike a Luna jóga, amely, ha önmagában nem is csodaszer, ártani legalább biztosan nem fog. Olyan “mellékhatásai”, mint a kikapcsolás, az ellazulás, az önmagukra figyelés, fizikai erősödés, a helyes légzéssel járó oxigénturbózás – egyértelműen a mindennapi stresszből, problémákból segítenek kiragadni bennünket, ami csak a javunkra válhat teherbeesési terveink idején is.


A teherbe esés iránti vágy eléggé változatosan beteljesülő dolog, egyénenként eltérő, hogy kinek milyen hamar jön össze. Ismerek olyan nőt, aki szinte már a gondolattól is megtermékenyül, míg mások hosszas előkészület, tervezgetések és különféle trükkök bevetése után sem járnak sikerrel.

Az én esetemben első alkalommal simán ment, talán túl könnyen is, hiszen nem volt semmi tervezés, hanem egyszer csak szembesültünk a ténnyel, hogy pár hónap, és család leszünk. Emiatt nálam teljesen kimaradt a tudatos felkészülés, amiben most, a második gyerek előtt azért ki szeretném venni a részem.  Évek óta eléggé egészségtudatosan élek, most mégis direkt olvasgatok, kíváncsiskodom a témában, hiszen idősebb is lettem, és szeretnék biztosra menni. Így akadtam rá a Luna jógára is, ami állítólag olyan jógaféle, amely nemcsak, a jóga általános testi, lelki, szellemi pozitív hatásaival rendelkezik, hanem például termékenységet fokozónak is tartják.